Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 7E MEI
7-5-2012

Goedendag iedereen.

6.182 verschilende bezoekers op zaterdag 5 mei !

Afgelopen zaterdag wederom de 1e in het ACG ditmaal tegen 1884 duiven( 6e van de afdeling tegen 18.590 duiven). In het ACG 1,3,14,19. Maar zijn we er blij mee? nee dat niet. Ik zou alle prijzen zo inleveren voor de duiven die nog moeten komen.

Gister had ik sms contact met Marcel sangers, hij had woensdag een rampvlucht gehad vanuit Duffel. Zijn twee besten zijn nog weg ( Tom & Budahari) Hij geeft € 3000,00 per duif voor de melder.

-------------------------------------------

 

 Geachte leden,

Het mag duidelijk zijn dat wij de uitkomst van de wedvlucht vanuit Pommereoul heel anders hadden voorgesteld, dan hetgeen gebeurt is. Toen rond de middag de omstandigheden op de losplaats plus de westkant van de ideale vlieglijn opknapten, hebben wij als lossingscomissie samen met onze convoyeurs unaniem besloten de duiven te lossen. Onze verwachting was dat in de hele provincie het overgrote deel van de duiven een faire kans had om op zaterdagavond thuis te raken. Tot uw en onze grote teleurstelling heeft het anders uitgepakt, met als gevolg dat een groot deel van de duiven nog steeds onderweg is. Voor het leed dat onze gevleugelde vrienden en u als deelnemer moeten doormaken willen wij onze excuses aanbieden. Laten we met elkaar hopen dat de omstandigheden vandaag en de opvolgende dagen goed genoeg zijn, zodat zoveel mogelijk van uw duiven de hokken weer mogen bevolken.

namens de Lossingscommissie

____________________________________

Update 09.00 uur

De duivinnen er uit gehad van 08.00 uur tot 08.45 uur. Ze vlogen goed maar vonden het na 45 minuten genoeg, ze zagen me lopen en ja, dan willen ze in het hok.

Weer een thuiskomer vanmorgen, een jaarling doffer. De duiven komen druppelgewijs wel na, maar zo'n 25% zal waarschijnlijk bij de meesten nooit weer komen.


update 13.00 uur

Vanmorgen 7 duiven teruggekomen. Waaronder mijn 11-748 Elise-T en 10-006 Darell gelukkig. Van de goede duiven mis ik alleen nog 10-665 Dahlia Chè . De 11-673 is gemeld door een aardige sportvriend uit Vorden, hij brengt hem even naar Wim Pasman te Eefde waar ik hem woensdag weer op haal. Er begint gelukkig schot in te komen.

Update 13.12 uur.

wederom 2 duiven net( 749 en 669)

__________________

Gert-Jan.

Ik zat je dagboek te lezen en in zeeland is het niet anders.

Ik en J.P.Hageman hebben zaterdag avond duiven uit Friesland binnen gehad verzorgd en zondag met redelijk weer gelost.

Deze duiven zijn goed verzorgd vertrokken en thuis gekomen (via telefonisch contact).

Onder de duiven die zondag gelost zijn is er ook een tik links en rechts uitgedeeld.

Misschien een idee om een oproep te plaatsen om de opgevangen duiven in Zeeland en Brabant te verzorgen en opgeven bij de liefhebber dat deze is opgevangen.

De liefhebber kan dan sneller zijn duif weer inzetten dan dat hij dat niet weet wat er mee is gebeurt.

Ik wilde dit even laten weten.

sportgroeten

RobLiplijn

Terug