Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 8 mei 2012

8-5-2012

Goedendag iedereen.

8 Mei is voor mij altijd een zware datum, het was in 1999 dat mijn vader overleed op 8 Mei, de ochtend van de eerste dagfondvlucht dat jaar vanuit Troyes. Het is een datum die me natuurlijk nog goed in het geheugen ligt, ook andere zaken die de zaterdag 8 mei speelden hebben daardoor een grotere stempel dat dat deze normaal zou doen.

Maar vandaag is het 8 Mei 2012, we zijn al 13 jaar verder. 13 jaar zonder de grote kampioen Arnold Beute, mijn vader.

________________________

Gisteravond was er wat twijfel in afdeling Friesland, op de site van mijn club stond het bericht dat de fondvlucht vanuit Sens op zondag gespeelt zou gaan worden met vrijdag inmanden. Ik weet nog niet hoe de webmaster aan die info kwam. Het deed veel stof opwaaien in Friesland. Maar gelukkig was de afdeling ditmaal zeer snel met reageren en kwam met het volgende persbericht:

Eerste dagfondvlucht Sens vervalt!

(07-05-`12)

Geachte leden,

We hebben dit weekend een zeer slechte vlucht beleefd. Veel verliezen en laat nagekomen duiven. We betreuren dit uiteraard ten zeerste. Dit geldt ook voor de lossingscommissie. U heeft op de website de reactie van de lossingscommissie kunnen lezen.
Hoe nu verder? Komend weekend staat de eerste dagfondvlucht op het programma. Door het slechte vluchtverloop wordt het meedoen hieraan voor veel liefhebbers een probleem. Ook vanwege het dubbele programma. We hebben daarom als bestuur gemeend er goed aan te doen de eerste dagfondvlucht te laten vervallen. Dit is conform het advies van de commissie vliegprogramma. Ook deze commissie adviseert het bestuur om de komende dagfondvlucht niet te vervliegen.
We beseffen dat door dit besluit een aantal liefhebbers zich gedupeerd zal voelen. Dat spijt ons. Maar we vinden dat we als bestuur moeten kiezen voor het algemeen belang van de duivensport in Friesland. En daar hoort bij dat we komend weekend alleen Boxtel gaan vliegen.

De situatie ten aanzien van het verdere fondprogramma wordt in de komende bestuursvergadering besproken.

Bestuur afd. Friesland '96

____________________

Respect voor de Afdeling Friesland. Ook ik had enkele duiven meegedaan op Sens wanneer hij wel werd gespeelt, maar ook ik denk in algemeen belang. En dat is dat deze eerste fondvlucht geen doorgang kon vinden. Mensen die anders denken in deze, zijn er ook. Maar diep in hun hart kunnen ze niet anders dan mee voelen met de grote verliezen bij hun vrienden, de andere leden van afdeling Friesland. Dus jammer voor de fondspelers, jammer voor diegene die een paar duiven nog op de reserve bank hadden. Het is eerlijker zo, eerlijker voor uw vrienden van de afdeling Friesland, eerlijker voor uw clubgenoten en eerlijker voor de duiven. Deze week voor de liefhebbers een Vitesse vlucht, volgende week gewoon weer het schema oppakken. Er kan altijd aan het einde nog een fondvlucht bij ( zie vorig jaar Chateauroux)

Update 09.37 uur.

Door de regen vanmorgen zijn de duivinnen er uit gegaan om 09.00 uur. tot nu toe vliegen ze nog prima, wel moet ik eerlijk zeggen dat ik de vele nakomers van gisteren lekker in het hok heb laten zitten. Deze hebben echt nog geen zin om te vliegen hoor. Sraks gaan de doffers ook nog even los, maar ook hier blijven de maandag-gangers binnen.

Ik heb de duiven vanmorgen eerst voer gegeven, voor dat ze er uit gingen. Je moet soms je schema aanpassen aan de omstandigheden. En nu leek het mij beter eerst eten, kwartiertje pauze en dan pas naar buiten.

Op dit moment mis ik nog 7 duiven van afgelopen zaterdag. 7 van de 48, dat is gezien de omstandigheden goed te noemen. Maar wat is goed? Het is verschrikkelijk dat er nog 7 duiven van mij weg zijn, maar het is tientallen malen erger dat er zeer vele duiven weg zijn bij de liefhebbers van Friesland 96.

Er is èèn duif die belangrijker voor me was dan de anderen en dat is Dahlia Chè van Hans en Evert Jan Eijerkamp. De andere 6 wil ik natuurlijk ook graag weer, natuurlijk, niets dan goeds over deze duiven. Maar die ene gaf net wat extra's en die mis je.

Op dit ogenblik heb ik nog 5 duiven met 100% in het ACG en 10 duiven met 4 van de 5. De weggebleven duiven niet mee geteld. 

Hoeveel duiven gaan er deze week mee? Niet zo veel natuurlijk, laat ze maar even bijkomen. Misschien 10, misschien 20 het weer gaat ditmaal extra meetellen in mijn keuze.

---------------------------

Hoi Gert-Jan en Klaasje,
Gisteren op live duiven het drama gevolgd, het is jammer dat de duiven zo verloren gaan.
Hopenlijk komen er vandaag nog een hoop duiven na.
Als we iets kunnen doen voor de liefhebbers in Friesland dan staan we klaar, eventueel kunnen ze hier jongen uit de kwekers halen, want dan koppelen we ze gewoon weer.
Om deze mail toch nog een beetje positief te eindigen, vorige week Epernay eerste in de cc tegen 3605 duiven en 2 tegen 7660 duiven in rayon c van afdeling 3.
Dit resultaat komt mede door de Beute producten en het Beute-systeem.
Kop op en weer vol aan de bak om de duiven weer op de rit te krijgen.
Succes
Michel van Schaijk
Herpen
 
Update 13.00 uur.
 
We speelden afgelopen zaterdag ook de eerste van het Rayon tegen 2329 duiven met Evita. 11-1165725. Deze duivin kreeg ik van vriend Bert Slot uit Noordwolde zuid. Bert kweekte hem uit van Persie 10-1089344 die hij weer bij mij haalde( uit Bailey x Berenice). De moeder van Evita haalde Bert bij de grote Friese Kampioen Adrie Kors uit Steenwijkerwold. En om het nog mooier te maken, maar de waarheid.: Deze duivin kwam weer uit samenkweek van Adrie Kors met Bert Berends ( zoon Binky)

Rapportage van de wedvlucht Pommeroeul op 5 mei.

(07-05-`12)Op vrijdagavond de duiven opgehaald met 4 containerwagens en diverse aanvoerwagens.
Onderweg de aanvoerwagens overgeladen en enkele wagens samengevoegd. Aanvoer 681 manden. Op het overlaadstation 1 containerwagen overgeladen. Omstreeks middernacht vertrokken vanuit het overlaadstation naar Pommeroeul. Onderweg nog een omleiding gehad. Aankomst in Pommeroeul omstreeks 04.30 uur. De duiven direkt van water voorzien en daarna een kort hazeslaapje gehad. Omstreeks 6.40 uur gesproken met de concoursleider.
Weersomstandigheden doorgenomen. Bij ons was het: een grijze bewolking, het zich was ook niet helder. Ook op de vlieglijn bleek het weer tegen te vallen. In de ochtend diverse keren gesproken met de concoursleider. Bij ons trad later in de ochtend een weersverbetering op.
Ruim zicht, wel bewolkt met enige tekening in het wolkendek en een N.O. wind.
Omstreeks 12.45 uur nogmaals een gesprek gehad met de concoursleider. Wij op de losplaats zagen een mogelijkheid om te lossen. Ruim zicht, een bewolking met enige tekening in het wolkendek. Een N.O. wind. Na alles goed doorgesproken te hebben (vlieglijn etc.) besloten de duiven te lossen. Alles lossingsgereed gemaakt en de duiven om 13.10 uur gelost. Echter bij het lossen werden de duiven het zuidwesten ingedreven door de op dat moment toch nog stevige N.O. wind. Het duurde, doordat ze naar het zuidwesten waren gedreven, ruim een kwartier voordat ze na enig zoeken richting het noorden vlogen een enkele groep daargelaten. Bij deze duurde dit ongeveer 8 minuten.

Convoyeurs:
S.A. Brouwer en assistenten.
 
 
Terug