Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 9 mei 2012

9-5-2012

Goedenmorgen iedereen,

Regen hier, veel regen. Ik heb de duiven niet los, misschien vanmiddag. eerst maar even naar Eefde, naar Wim Pasman aldaar. Hij heeft de Beute Producten staan om mensen te kunnen helpen uit de omgeving aldaar. En hij verzorgt een duifje van mij die opgevangen was door Theo Berendsen uit Vorden. Theo is een kenner, hij pakte het duifje uit het hok en zei tegen zich zelf, dit is een beute type en waarachtig het was de 11-673 van mij. Theo bracht hem naar Wim, waar ik hem zo even ga halen. Prima mensen daar in Vorden en Eefde.

Daar wil ik graag een compliment aan geven, aan al die mensen in Nederland en Belgie die de verdwaalde duiven van de laatste weken goed verzorgen, melden en zorgen dat ze thuis komen. U mag best trots op u zelf zijn. ! Bedankt namens de liefhebbers die duiven kwijt raakten de laatste week  afdeling 9 op Duffel van Woensdag en afdeling 1 en 11 van Zaterdag jl.

Nu is denk ik 95% van de liefhebbers van Friesland blij dat de vlucht niet door gaat op zaterdag( de fondvlucht Sens). Maar ook las ik op èèn site dat hij het er niet mee eens was, en hoorde ik van Rein Gaal uit Onna dat hij zelfs boos was. Rein vertelde: Ik heb ze een week thuis gehouden, de voorspelling was slecht, en op 12 Mei zouden we een fondvlucht hebben, dus ik had mijn duiven thuis gelaten op 5 Mei. Dat iedereen al zijn duiven mee doet voor zo'n bekertje wetende dat het slecht weer zou worden moet ik bezuren aldus Rein. ( let op, dit is de mening van Rein Gaal...voor de slechte lezers). Ook op de site van Arie Dijkstra las ik wat teleurstelling. Maar lieve mensen, ook ik had heus  meegedaan als er een fondvlucht zou zijn, maar wees eerlijk, we zijn niet alleen !!! We zijn met zijn allen 1700 leden van Friesland, en voor 1680 is het waarschijnlijk beter zo, dus eigenbelang even opzij !

Update 14.30 uur

Terug van Eefde, Wim heeft het daar goed voor elkaar. Nieuwe hokken die een week voor de eerste vlucht gereed waren was geen goede voorberreiding maar toch, het ziet er mooi uit. Op dit ogenblik is hij druk doende met de tuin, ook deze gaat prachtig worden. Zijn vliegers even bekeken, zagen er goed uit. Nog geen vorm, maar het zit er aan te komen.

Op de terugweg wederom langs Dick Vogelzang geweest, we waren er net tegen 12.00 uur. De auto vol met voer gezet. van kweek, weduwschap, recup, start, hennep, de hele reutemeteutel. Dick had nu wederom een volle pallet Beute-Bakken staan. ( en geen muizen meer).

Bij thuiskomst, eten, en toen een 30 jonge duiven uit het kweekhok gepakt en in een eigen afdeling gezet. 10 er van met een wit en een geel knijpringetje( voor Madeline Liao/China). Een goede zaak vind ik dat, ze wil haar duiven ( voor de site www.euduif.com  euro express). Gelijk na het ringen al weten welke ringnummers, na een week welke kleur, en nu bij het spenen welk geslacht van de duif. Dan is het voor iedereen duidelijk, dat zijn haar duiven punt. 8 Juni komt Falco Ebben ze op de foto zetten.

Update 15.35 uur

De duivinnen los gelaten om 15.05 uur. Ruim eerder dan normaal, maar door de regen die komt later deze middag ben ik vroeger begonnen. Na het eten van de jonge duiven straks stop ik ze in de mand, ze moeten dan drinken uit de gootjes of wachten tot morgenvroeg ( eigen keuze) . De duiven vliegen mooi over het dorp, echt gang hebben ze niet moet ik eerlijk zeggen. Dat zal wel door de maandag-gangers komen, die gaan mee maar echt plezier hebben ze nog niet dunkt me.

Welke duiven gaan zaterdag mee? Nog geen idee. Degene die er aan toe zijn mogen mee, de licht-gewichten en laatkomers blijven mooi thuis. Het seizoen is nog lang.

Terug