Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 12 mei 2012

12-5-2012

Goedendag vrienden.

Friezen op de voorhand( Swifterband, Urk, Vollenhove etc), wil u aub de snelste duiven van Boxtel even doorgeven aan Sjaak van der Wal. Zoals u donderdag kon lezen, hebben ze daar vandaag een mega duiven dag met zo'n 300 gasten, meest kinderen. Om die kleintjes een beetje rustig te kunnen houden op het grote moment willen ze graag de mpm van de snelsten per SMS of telefoon. Ze kunnen dan op het goede moment de kinderen uit de feeststemming halen en met cola en chips op hun plaatsen brengen(aankomst Duiven Boxtel). Dus 06-50542020 Sjaak van de Wal en bel of SMS. Dank u. Verslag komt op www.pipa.be  zsm( maandag/dinsdag)

Update 08.30 uur :

http://www.pipa.be/nl/community/forum/weekend-5-6-7-mei-2012?page=6  ook in Belgie slecht verloop afgelopen zaterdag 5 Mei.

Vrienden:  ff wat anders. Kees Hoeben uit Wolvega heeft zich als lid bij ons gemeld. Hij heeft duiven, pas voor het eerst, en heeft een prima Tipes Systeem gekocht( met 2 antennes Type TBB200plus nl), maar wij hebben allemaal Unikon. En nu is dat niet erg, met een knoot kun je veel. Maar wanneer hij een Unikon systeem zou hebben.....zou het veel gemakkelijker zijn.

Dus wie heeft een Unikon en wil graag een Tipes? Of wie wil het systeem van Kees overnemen? Dat hij een Unikon kan kopen? bel hem even op  06-15450761  Dus ruilen? of overnemen? Bel hem even. Beginnende speler.

Update 09.35 uur

Goedenmorgen. Alles staat gereed hier. www.liveduiven.nl  staat aan. 20 duiven in de mand voor Boxtel met een afstand van 150.705 km. De gebroeders Homma gaan vandaag de eerste prijs pakken in de club vertelden ze gister. En dat kan maar zo, die jongens hebben ze super in orde.

Wij hebben 17 duivinnen en 3 doffers uitgezocht van de 42 vliegduiven die terug zijn van vorige week. We missen nog 6 dus. In onze club  missen we totaal nog 85 stuks( gisteravond) van de 443 die mee waren op zwarte zaterdag. Dus 20%. Twee liefhebbers hadden alles thuis, de rest dus nog een paar ( tussen 1 en 12 stuks).

Als de duiven zoals verwacht door Jacob Poortvliet zo'n 1300 mpm maken dan zou het hier precies 10.26.00 uur zijn. Ik gok op wat sneller, dus denk 10.22.00 uur. dit is dan 1350 mpm. Hier bij mij achter het huis staan de bomen stil, hier ter plaatse is bijna geen wind.

Ik wens iedereen een mooie vlucht vandaag. En kijk nog even naar het prachtige idee van de leden uit Opende. ( de kinderen zijn al aanwezig in het theater)

update 12.00 uur.

eet smakelijk iedereen.

De duiven kwamen vandaag goed naar huis. Bij de meesten waren ze in een half uurtje allemaal wel thuis of bijna alles. Om 10.29.18 kwam onze eerste duif aan 1263.247 mpm. Niet heel vroeg . Maar geeft niet. Mooi vind ik dat Ydo en Elco weer twee hele vroege pakken voor hun Vitesse kampioenschap van de afdeling. Van harte. Wim van Dijk heeft de snelste bij ons in de club. Ook dat vind ik heel mooi. Het ging bij Wim de eerste 5 weken zeer matig, en dan nu een opsteker met een 1e prijs. Van harte. Geen duiven gezien hier. Pal uit het westen kwamen de duiven. Geen enkele andere duif gezien. De eerste duif van vorige week Evita, was nu onze laatste en dus 20e

update 16.00 uur.

Van 13.00 uur tot 14.30 gelopen. 7 kilometer precies, goed voor de slanke lijn.

Maandagmiddag even bij Albert Jan de Jong kijken. Hij heeft een grote koppel jonge duiven. Ik vind dit prachtig. Albert jan had geen duiven meer zoals u heeft kunnen lezen. Alles doodgemaakt door een steenmarter. Heel Nederland kwam in actie, zijn hok zit weer vol met prachtige jonge duiven. Heel veel goedbedoelde schenkingen heeft hij zelfs moeten afzeggen. Te veel jongen op de hokken, of hokken te klein... Prachtig gedaan iedereen, dat is duivensport.

Met de jonge duiven hier gaat het prima, nu `10 dagen geleden zijn ze voor de eerste keer geent tegen paramixo. Ze hebben twee keer een nachtje in de mand gezeten en trainen prima. Ze zijn super strak. Ydo en Elco hebben er net nog even staan kijken. Je kunt wel zien vertelde Ydo dat deze jongen niet alleen Gerst krijgen. Ze hebben nog geen pennetje gestoten, allemaal nog op volle vleugel. Prima mest. Woensdag maar een een paar jongen meenemen naar dokter Wolff voor controle.

De heer en mevrouw Strijker uit Nieuw Dordrecht wederom van harte gefeliciteerd 1e Asduif Vitesse afdeling 10 zuid en nu de vroegste melding op de eerste fondvlucht. Van harte

 

 

Terug