Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 11E MEI
11-5-2012

Goedendag iedereen

Op de afdeling friesland site staat info over het weer op 5 Mei jl. http://www.friesland96.nl/afb/nieuws/Artikel%20IWB%20en%20WOWD.pdf

Goedenmorgen iedereen,

Update 12.00 uur.

W van Zanten-de Jongh wil die even bellen, we hebben uw adres niet.

Vanmorgen visite gehad van vader en zoon Lokhorst van het duivensportcentrum. Ze kwamen een duif brengen van Willem Heinhuis. Grote Klasse, duif kwam aan in Elburg bij Joop de Besten, die verzorgde hem goed en bracht hem naar Lokhorst die hem weer bij mij bracht. En ik zorg weer dat Willem hem krijgt. Grote klasse.

Vanmorgen een Pallet Beute bakken binnen gekregen, 75 stuks dus. Ik heb weer even genoeg ( 825 kilo).

Vanavond gaan er waarschijnlijk 20 duiven mee, welke moet ik nog even bekijken. Ik neem ze rond 16.00 uur in de hand en beoordeel ze. Het kunnen er ook maar 10 of misschien wel 30 worden, het gaat mij om de duiven. Die moeten er klaar voor zijn, zijn ze niet 100% dan blijven ze gewoon thuis.

Ik kijk vanavond natuurlijk naar het gewicht, de spieren, de pluim maar zeer zeker ook naar de ogen. wanneer de vermeyen cirkel niet zwart is blijft de duif thuis. Dit is de zwarte ring aan de buitenzijde om de iris heen. Dus niet die op de pupil, maar echt de buitenste ring( om de mooie kleur van de iris). Duiven die deze ring niet zwart hebben zijn nog niet goed genoeg herstelt van afgelopen week.

Update 15.00 uur.

Ik heb de duiven al bij elkaar vanaf 14.30 uur. Ditmaal met tabakstelen en vrij op het hok. Om 15.30 uur ga ik ze opsluiten en mogen ze tot 16.15 nog in de bakken zitten voor dat ik ze pak.

Afgelopen zaterdag 6.182 kijkers, zondag 4.963 kijkers, maandag 3.307 kijkers en op dinsdag nog 2.773 stuks. op deze site.

 

 

Terug