Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 14 mei 2012

14-5-2012

Goedenmorgen vrienden,

Het is weer maandag, we gaan weer aan het werk voor as zaterdag. De duivinnen zijn er uit vanaf 08.00 uur.

Toen ik buiten kwam zat er weer een duif op me te wachten van de zwarte zaterdag 5 mei. Het was 11-4232747 Epaphras-T. Ze zat onder de klei, de ring was donkergrijs in plaats van blauw. Ik zal haar straks even bekijken. Nu nog 5 van de 48, dus 43 thuis.

Zoals ik al vermelde waren er afgelopen vrijdagavond nog 85 duiven weg in de club van de 443 stuks die mee waren. dus bijna 20%. Het afgelopen weekend en vanmorgen dus zijn er toch nog wel weer een paar thuisgekomen, nu maandag 14 Mei zullen er nog zo'n 78 weg zijn van zaterdag 5 Mei in onze club.

Afgelopen zaterdag gaf www.blauwband.nl  bij de vroegste melding Rein Gaal in beeld, hij zou om 17 over geklokt hebben. Het bleek later om 26 te zijn. Wie deze melding heeft gedaan is nog onzeker. In het begin was de code om te melden alleen bij de meldpost bekend, maar nu weet iedereen hoe ze duiven moeten melden. Is het erg? nee, is het akelig? ja. Je weet dus niet meer 100% of de meldingen op de blauwband kloppen of toch niet.

Update 15.34 uur.

Net 1,5 uur op bezoek geweest bij Albert Jan de Jong te Steggerda. AJ vroeg of ik eens bij zijn jongen wilde kijken, hij heeft er meer dan 100 gekregen van echte duivenmelkers( al zijn duiven waren gedood door een Steenmarter). We hebben alle duiven door de hand gepakt, en ze zagen er stuk voor stuk gezond uit. Geen enkele duif had op dit ogenblik last van kinderziekten. Natuurlijk weet AJ dat dit wel gaat gebeuren, hij heeft van heel veel liefhebbers jongen gekregen en bij elkaar geplaatst, dus hij kan er op wachten dat er iets komt.

Maar op dit ogenblik vliegen ze prachtig. En zitten er nog zo'n 15 stuks( kleintjes) in een eigen afdeling. Hij is zeer trots op deze mooie groep jongen.

Mijn duivinnen gaan er zo weer uit, ik denk rond 15.50 uur. Dus kijk snel op www.liveduiven.nl

http://www.pipa.be/nl/newsandarticles/reports/gert-jan-beute-wilhelminaoord-nl-leidde-%E2%80%98dalia%E2%80%99-naar-1e-nat-asduif-dagfond-2

Goedemiddag Gert-Jan,
Het gaat dit jaar wel weer goed in het Oosten van het land.
We hadden afgelopen zaterdag een vlucht vanuit Chalons en Champagne voor afdeling 9. Voor ons 420 kilometer, bijna 6 uur vliegen met kopwind. Het ging perfect met een 2e en 4e van de gehele afdeling tegen 27.509 duiven en verder goed gedraaid.
Maar het mooie van al is dat deze 2e plek werd veroverd door een duif 11-1303278. Deze duif heeft de 447 als moeder. Dit is een duif die redelijk bij ons had gevlogen maar meer ook echt niet. Normaal gesproken hadden we deze niet aangehouden. Maar op jouw advies, eind 2010 ging deze naar het kweekhok. Volgens jouw een geweldige kweker met ontzettend mooi kweekoog. En ja hoor, meteen een jong van 2011 die nu als jaarling duivinnetje een 2e vliegt tegen 27.509 duiven.
Geweldig toch.
Gert Jan, bedankt.
Gebroeders van Langen uit De Lutte
Terug