Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 20E MEI
20-5-2012

Goedenmorgen iedereen,

Gisteren Quivrain gehad. Leuke vlucht voor iedereen denk ik.

In de club 26 prijzen van de 38 en in het ACG 21 van de 38 dus dat zit wel goed. In het ACG waren 1653 duiven 12,19,35,47,56,57,80,81,86,93,95,100 dus 12 bij de top 100. Maar verder had Noordwolde niet heel veel te zoeken in het ACG, en het ACG niet in de afdeling. Ja kijk ik naar Steenwijk( net zo ongunstig op de vlieglijn en dan met zuidenwind) heb ik drie duiven voor Adrie Kors. Dan zou je zeggen: Beute je hebt het super gedaan. Maar neen wees eerlijk, een paar weken geleden had ik eens 15 of misschien wel meer duiven voor Vanderstouwe/Douna en ook dat was vertekend. Het ligt er steeds meer aan waar je woond en hoe de wind op dat ogenblik is. Als je op de vlieglijn zit dan heb je een grotere kans op vroege duiven( in de afdeling), je moet puur kijken naar je ACG, en dan nog. Vrijdagavond tekendenden we de eerste 20 van de afdeling al uit op de landkaart met cirkels en het klopte precies. Hier en daar zie je een duif die zich er weinig van aan trok. De duif van Theo Sloot( plaats 104), of de duif in Harlingen, dat zijn aparte duiven en die zoeken we. 

     http://www.compuclub.nu/uitslag/indexuitslag.php?blad=first&aantalpag=1&org=5100&vlc=M20&rec=1&afd=5100                                                                                           Wanneer de wind noordwest is of noord/noordwest dan heb je gelijk andere uitslagen. Maar is dit erg?? welnee lees dit even goed ! We kijken allemaal natuurlijk even naar de afdeling, gunnen het ze heel erg, maar de duivensport is meer een ACG gebeuren geworden. En dan nog, de laatste weken is het in ACG Noordwolde...en dan de rest, nu met zuidenwind is het de rest met Noordwolde. Geen enkel probleem mee. Toen we een paar jaar geleden in ons ACG twee verschilende auto's hadden( containers), n aangepast en n niet, toen was het verschil zelfs met goede wind voor Noordwolde opvallend, toen konden we nooit meekomen tot de dagfond( dan kwamen onze manden in een andere auto die doorging naar Frankrjk). Maar sinds we de zelfde auto hebben, is er puur nog verschil in aankomsten door wind en vorm natuurlijk. Want groot compliment voor gebroeders Homma( plaats 204 !), die hebben ze al 6 weken in supervorm en die pakken nog wel een top 10 prijs in het acg( ze staan 1e Kampioen van de Afdeling op de Vitesse). Want waar je ook woond, hoe de trek ook is, het begint natuurlijk bij goede duiven, gezondheid en vorm. Als je dat niet hebt kun je zelfs in de vlieglijn( waar de massa langs vliegt) geen eerste pakken, nee dat komt door net dat beetje extra's.

http://www.compuclub.nu/uitslag/indexuitslag.php?blad=first&aantalpag=1&org=5145&vlc=M20&rec=1&afd=5100

En die vorm..die hebben wij nog lang niet, het moet beter Beute  ;)

het live duiven systeem deed het gisteren weer niet. 2500,00 voor een systeem wat soms dubbel beeld geeft, en gisteren 20 seconden vertraging had en geen enkele aankomst registreerde op www.liveduiven.nl  nee, op dit ogenblik niet zo blij. Nog n week de kans, anders gaat alles er weer af en in een doos retour. Heb ik het zelf opgezet? Neen, een specialist van liveduiven heeft hier alles opgezet, ik heb er geen verstand van.

Update 12.44 uur.

Wil de heer v. Zuylen uit Amsterdam Zuidoost (Mulstraat)  even doorgeven wat hij precies wil hebben.

Wil de koper van een bon van Willem Heinhuis zich even melden( Joure dacht ik) bij Willem 0521-510434

 

Terug