Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 22E MEI
22-5-2012

Goedenmorgen iedereen.

Vanmorgen de duivinnen reeds om 07.00 los gelaten voor hun training. Het gaat een warme dag en week worden dus we gaan een uurtje eerder beginnen. Ik werk tot 23.30 uur, en dan om 07.00 er weer uit voor de training, weinig slaap, maar goed voor een mens toch. Het is nu 07.40 uur en ik zag de duivinnen weer. Veel trek lijkt er niet in de zitten( al waren ze wel 40 minuten weg). Misschien willen de duiven straks nog even in bad.

FJMG Rutten te Horst, wilt u aub even bellen. 0521-382644

update 08.48 uur.

Een leuke site gevonden, wederom op Urk.

http://www.combinatiepost.nl/index.php?pagina=Nieuws

Nog een leuke Site:

http://www.freewebs.com/janhoogland/dekeekopdeweek.htm

en nog n van de fondkampioen Friesland 2011: http://www.combinatiekoelma.nl/

Update 09.20 uur.

De duivinnen in bad. Live duiven staat aan. 5 ( vijf) tuinmannen aan het werk, het stuk tuin wat mijn vader altijd voor zijn kippen had, gaat nu ook een mooie tuin worden voor moeder. ze is vanmorgen onder het mes gegaan voor haar 2e nieuwe knie. Als ze dan later volgende week thuiskomt is alles klaar. De doffers wilden slecht vallen door het geluid van kettingzagen en omvallende bomen 20 meter van het hok.

www.liveduiven.nl  moet het as zaterdag weer prima doen. waar het foutje zat weet ik niet, maar als het goed is werkt zaterdag alles weer. Ze pakken de klachten goed op, zijn er snel bij. Hebben zelfs in het weekend een telefoonnummer waar je terecht kan. Dan is het probleem binnen een paar minuten weer ok.

update 09.37 uur.

De eerste liefhebbers melden zich reeds met hun kwekers voor selectie of gewoon bekijken wat ik er van vind. In Juni zal het even moeilijk worden( Willem krijgt ook een nieuwe knie op 5 Juni). Vanaf 2e week Juli zal het wel weer gaan.

Update 11.45 uur.

Wederom telefoon gehad van Liveduiven.nl alles even besproken. een deel van het probleem ligt hier, van KPN hebben we 0,5 up en 4 down ( geen idee wat dit is), maar dat Up moet naar 1. Dus over een week zal het verschil in aankomst en beel registratie verholpen zijn.

Wanneer u een duif ziet vallen moet u even naar de tijd onder in beeld kijken, dit is de juiste tijd van het ogenblik.

De jonge duiven hebben wel 1,5 uur gevlogen, met de bekjes open. Warmte maar ook wat angst voor de tuinlieden met hun kettingzagen en minikraantje. Gelukkig is alles weer binnen

http://www.damenduiven.nl/page/1005/dagboek.html  Nog een leuke site

Update 12.46 uur

Net een mailtje van Henk Hoekstra. Zijn 223 speelde nu reeds 4 eersten( is Jaarling !) en kreeg 8+ hij mailde: ik kom zeker weer aan. Van harte met zo'n Jaarling Henk !

Weer een leuke naam voor een jonge duif. Ook deze naam kreeg ik van Hans Bos onze penningmeester.  De 12-855 heet nu "FAMKE" , ook een halve Fries. Uit 06-1525841 AQUILA van Djoerd van der Veen x de Vechtmachine. Ik heb twee kinderen van deze Aquila, en ik moet zeggen, ze zien er heel goed uit. Of ze goed worden, dat moeten we nog afwachten.

En dat de duif van Bert Slot "FACEBOOK" heet, dat had u meegekregen toch?

 

Terug