Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 26 mei 2012

26-5-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen

De duiven van Pithiviers 591 km zijn gelost om 06.45 uur. Ik verwacht ze rond 15.20 uur. Maar dat kan straks anders zijn als we iets meer weten over kortere afstanden met de snelheden aldaar.

Willem Heinhuis is gisteren 70 jaar geworden, bel hem vandaag ff, gewoon voor de fun 0521-510434.

Rond de 250 duiven zijn ingezet bij ons in de club voor Boxtel 151 km. en nog zo'n 100 invliegduiven. Het was weer mega gezellig in de club, u moet dat een keer hebben meegemaakt. Toen de container onze duiven haalde, was de avondvierdaagse net bezig aan haar laatse avond. De container is meegereden met de muziek, een mooiere reclame hadden we ons niet kunnen wensen.

Ydo en Elco gaan er vandaag alles aan doen om Kampioen Vitesse van de Afdeling te blijven, ze hebben er 10 mee en gokken natuurlijk op èèn van die topduiven van ze, èèn duif vroeg is genoeg omdat ze er 10 mee hebben. We wensen ze veel succes.

Over wind, vlieglijn, en trek is voldoende geschreven. En iedereen weet dat het mede bepalend is voor de vroege duiven. Dus vandaag met de oostenwind zal west friesland zijn slag kunnen slaan.

In Brabant trekt de wind aan, stevig zuidoostenwind !

www.liveduiven.nl staat aan.  036 Damon staat eerste aangewezen. Doffers zijn mee ( 16 stuks en 4 duivinnen) , niet getoond dus gewoon op "niets" mee. Zijn donderdag getoond voor de duivinnen die op de fond zijn.

Vanmorgen weer een duif terug van zwarte zaterdag 5 Mei, nog 3 te gaan ! ! Dus 45 thuis van de 48. ook deze duif heeft 3 weken zelf zijn eten gevonden. Vies, onder de klei, maar toch thuiskomen. !

update 10.48 uur.

De duiven komen hier traag. Veel kijkers hier, ze kijken naar het noordwesten waar de duiven weg komen. Ik denk wel 130 mpm tekort op deze korte vlucht. In de club hebben we een mooie uitschieter Jaap Bakker heeft een duif met 1164 mpm ( die van ons 1128) , we zijn de 5e liefhebber.

De 1e Getekende Damon als eerste duif. Dahlia Chè die de 17e Mei  pas terug kwam van 5 Mei was onze 3e duif !

Update 13.49 uur.

alles thuis van vanmorgen 20/20. Om de eerste van de afdeling te spelen vanmorgen hadden we 19 minuten eerder moeten klokken...... We zitten te laat, ongeveer 5e in de club. Allerlei smoesjes kunnen we verzinnen of zeggen maar maakt niets uit. Te laat in de club ongeveer 4 minuten, te laat in de afdeling dus 19 minuten.

Straks op pithiviers zal het Wim Koelma met zijn Jolanda worden of gebroeders Heeres Kimswerd. Maar ook dat gaat maar niet zo. Iedereen succes Ik hoop dat er niet te veel duiven over de afsluitdijk gaan. Maar ook dat geeft niet, het is ook wel eens Noordwesten wind en dan hebben ze daar geen kans.

Terug