Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 14 juni 2012

14-6-2012

Goedenmorgen iedereen,

Mooi weer hier in Wilhelminaoord. Hollandsche lucht, blauw met wit, prachtig. De duivinnen zijn er uit vanaf 08.00 uur, het is nu 08.25 uur. De doffers gaan er nog een keer uit van 09.10 uur tot 10.20 uur en dan mogen de jongen los.

Ik heb de jonge duiven gisteren bekeken, ik vond ze wat licht, ze krijgen een paar dagen wat zwaarder voer( vetrijker). Ze trainen goed.

Vanavond inzetten voor een midfondvlucht met twee nachten mand. Heel goed vind ik dat, dan hebben we een mooie afstand van voor ons tegen de 400 km en de verzorgers hebben rustig de tijd om de duiven van voer en water te voorzien. Bij een vrij lange afstand en èèn nacht mand ben ik altijd bang dat er geen tijd voor verzorging is. Het zou misschien ook goed zijn om een vlucht met de jonge duiven( zeg maar de 3e) ook op donderdag in te manden. Dan kunnen alle jonge leren drinken, en diegene die het nog niet kan komt in ieder geval thuis omdat het maar een korte afstand is. Om over na te denken.

Afgelopen zaterdag gezamelijke lossing met afdeling 10, prachtig natuurlijk. De trek die over bepaalde gebieden gaat( in beide afdelingen) werd nu uit elkaar getrokken, en konden ook anderen eens een duif uit de "eerste" koppel draaien.

In de toekomst met het steeds minder wordende aantal leden zou het goed zijn dat afdeling 10 en 11 samen gingen. Gewoon Afdeling Noord Nederland. En dan een zuid en noord lijn trekken( zoals nu in afdeling 10 en bij ons in 11 in het jaar 2010). Dan kunnen de zuid liefhebbers een eigen afstand hebben en de noordelijken ook. Vervoer moet samen, de kosten worden straks te hoog, de liefhebbers te weinig. En waarom wachten? We kennen allemaal nog de supermooie en eerlijke vluchten van Rayon 7 in de jaren 90. En natuurlijk hebben we ook tegenstanders, maar dat zijn mensen die in de trek wonen.... En ik zou misschien ook alleen aan mijzelf denken als ik daar woonde. Maar duivensport moet geen ikke ikke zijn. Kansen voor iedereen.

update 10.31 uur.

Na de middag nog even met de jonge duiven weg( als de lucht weer open gaat), ze vliegen nu, dus ff trainen, eten en dan in de mand.

Terug