Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 15 juni 2012

15-6-2012

Goedenmorgen iedereen.

Gisteren ruim 300 duiven in de club voor St.Quientin van as zaterdag. Twee nachten mand. In afdeling 4 ( limburg) hebben ze boven de 300 km altijd twee nachten mand. In afdeling 10 doen ze dat niet, die hebben vanavond pas inzetten voor een 400 km vlucht.

Wat is het beste? Tja, meningen verschillen en dat mag natuurlijk. Wat is mijn mening? Ik vind het wel goed die twee nachten mand. De mensen op de container hebben dan ruim de tijd om hun bestemming te halen. Kunnen rust nemen indien gewenst en kunnen meerdere malen de duiven van vers water voorzien. Ook de rusttijd voor de duiven op de losplaats te St.Quientin is automatisch langer. Bij afdeling 10 zou het kunnen zijn. Ik zeg zou het kunnen zijn ! dat de auto's onderweg wat krijgen, zeer laat op de losplaats komen, misschien bij aankomst prachtig weer treffen en dan moeten lossen. Het zou kunnen, duiven nog in de stress van het rijden, misschien weinig tijd om de duiven te verzorgen. Dus mag van mij een midfond van rond de 370/450 km op donderdag in de mand? JA.

Vanmorgen krijgen we bezoek van Piet Vink uit Werkendam, altijd gezellig.

Gisteren de duiven nog even los gehad( gistermorgen), de doffers vlogen goed, twee kwamen later tussen de jonge duiven en èèn doffer ....mijn ELVIS-T  11-683 was niet thuis, nog steeds niet. Vorige week de snelste jaarling op de fond van de club en nu poter(weg). knap kl.t.

Terug