Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG 21 JUNI
21-6-2012

Goedendag iedereen,

Vandaag inmanden voor Orleans, voor de dagfondmensen in het Noorden misschien wel de mooiste vlucht. Het is voor mij zo'n 630 kilometers. Dan kunt u bij u zelf vergelijken, wat is uw afstand op Orleans? We speelden het tot en met 1993 met de jonge duiven. In 1994 hadden we volgens mij Creil 477 km.

We zullen zien wie Orleans 2012 gaat pakken.

St. Vincent weten we al, na een week in de mand bijna mochten ze los. wat ik begreep was het verloop goed. Heel veel mailtjes met teletext meldingen en of andere mooie uitslagen kreeg ik. ( blijf ze sturen h, als u Beute producten gebruikt). Bij mij in de club was het Hans Bos uit de Hoeve die op teletekst stond, Hans die de Beute Bak gebruikt, is onze penningmeester, maar vooral vriend en fijn mens. Van harte Hans !

maar ook alle anderen die op St. Vincent vroeg pakten, van harte gefeliciteerd !!!

Ook respect voor Joost Westerkamp uit Wolvega, Joost is een jeugdspeler uit de grote stal van jeugdspelers van pv de Vredesduif. Zijn hart ligt op de grote fond. En nu een steenvroege duif op St. Vincent. En mensen, let op: Joost heeft de jonge en oude duiven bij elkaar in, heeft geen plaats en eigenlijk geen echt hok....dus het kan h ! Van harte jongen met deze topper !

Op St. Quentin Ros Bos de eerste prijs in het ACG, Daniel Haneveld bijna iedere week wel een vroege duif en in de B ploeg 1e keizergeneraal en Ydo en Elco kunnen as week Vitesse kampioen van de Afdeling worden....en JA, allemaal JEUGD!!!!!!!!!!!!!!!!!! van pv de Vredesduif. En Jeroen Bos, nog zo'n kanjer, iedere week zijn aangewezen duif als 1e, en vaak nog vroeg ook. Prachtig jongens, iedereen van harte !

https://twitter.com/maartenhakvoor1/status/215396044224212992/photo/1

update 08.35 uur

De duivinnen zijn er uit, vanaf ongeveer 08.05 uur. Ze hoeven niet te lang vandaag, tegen 08.45 roep ik ze binnen, als ze in de buurt zijn. De doffers nog even en dan rust tot 16.00 uur. Hoeveel gaan er mee vandaag? ik weet het nog steeds niet, het spookt door mijn hoofd.

De kwekers hebben vanmorgen 4 complete broden opgegeten, 4 stuks!

Update 13.20 uur.

We zijn er uit, 20 stuks gaan mee op Orleans. Ik wilde er eigenlijk maar 10 mee doen, puur om de punten niet te hoeven delen door 2. Maar ja, wat als een duif buiten de eerste 10 getekende als eerste op je hok valt? Dan ben je blij dat er n is. Ik heb dus mijn eigenlijke keuze van 1e 10 in het Unikon klokje gezet. U als lezer ziet zaterdag wel of ik n van de eerste tien getekende pak.....en dus spijt heb van die 11 t/m 20 getekende....of juist geluk heb.

De jonge duiven hebben vanmorgen zeer goed gevolgen, door de harde wind kwam er bijna geen einde aan. Ook de oude duiven hebben veel langer gevlogen dan eigenlijk gepland. Op dit ogenblik hebben ze nog steeds gewoon volle bak energie staan van Beyers ( Elite Enzymix Energie). Straks tegen 16.00 uur gaan de koppels samen.

En morgen gaan er een stuk of 10 op de Vitesse, dat zijn op dit ogenblik de "mindere goden" . Maar ook Damon 10-036 gaat mee als 1e getekende....en dat is een topper natuurlijk, hij speelde in de afdeling reeds een 1e, 2e, 3e. Als die op de Vitesse zaterdag als eerste op je klep valt, zit je nooit laat.

Terug