Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 22E JUNI
22-6-2012

Goedenmorgen iedereen.

De jonge duiven los vanaf 08.30 uur. Misschien vanmiddag nog even in de mand.

Straks krijgen we bezoek van de grote kampioen Arnold Poessenauw uit Arnhem. Hij staat bekend om zijn rode duiven die gemakkelijk 1e winnen tegen de massa. Misschien kan ik eens zo'n vos lospeuteren.

Gisteravond bij Gunter Prange geweest na het inmanden van de fondduiven voor Orleans. Ik was er om 20.40 uur en was tegen 24.00 uur pas weer thuis. We hadden mooi de tijd om enkele zaken door te nemen. Hij vertelde de methode om de jonge duiven voor te berreiden op de Electrische smog zoals hij het noemde, ofwel het netwerk van hoogspanning met bijbehorende straling. En ik kreeg iets nieuws mee, een vloeistof voor door het water, waar alle ziekte kiemen van dood zouden gaan, het geel, kopziekten, coli alles. Het zit nog in een testfase. Er gaat een paar ml van door de drinkpot. Het is zelfs getest bij duiven met zwaar het geel, 2 ml rechtstreeks in de bek en alles was dood( geen Geel meer). We gaan het bekijken en ons informeren via de humane arts die het maakt. Gunter heeft de laatste twee vluchten weer uitslagen van een andere planeet. En wetende dat hij de twee weken ervoor gewoon niet mee speelde door een kleine operatie aan zijn been.

update 12.30 uur.

Super gezellig vanmorgen hier. Arnold Poessenauw op visite gehad. Zeer rustige man, kennis van zaken. Willem( met nieuwe knie) , kwam ook nog even.

De jonge duiven hebben in groepen gevlogen tot 11.45 uur, toen kwam nog weer een koppel thuis van 8 stuks.( en de rode zat er weer tussen, Foxy Lady)

http://www.dreampigeons.com/default.asp?ContentId=3498&LanguageId=31&CategoryId=3568&NewsId=68914

Terug