Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 5E JULI
5-7-2012

Goedendag iedereen.

Vanmorgen om 07.15 uur vlogen de duivinnen reeds, ik werd weer eens vroeg wakker. Het is nu 07.50 uur en heb ze nog niet gezien. Het is nog lekker koel dan willen ze wel vliegen.

Wederom veel verliezen met jonge duiven in Nederland, veel liefhebbers die met de afdeling zijn meegeweest( in den lande) zijn 25/50% kwijt. Zo nu en dan lees je over weinig tot geen verliezen, maar vaak mensen die alleen lappen, n koppel gaat meestal wel goed maar eenmaal in de container gaat het mis. Beetje zuidoost in de wind met hogere temparaturen is ook niet best. Wij zetten hier niet alles meer op n vlucht, we spreiden ze een beetje. Straks zodra de eerste vlucht begint zoek ik ze ook wat uit, dat is andere jaren goed bevallen. Gewoon de mooisten, straksen uit zoeken en meedoen en de rest zelf lappen en een weekje overslaan. Ik ben niet bang om jongen in n keer op 300 km te zetten. Wanneer ze goed zijn is het geen probleem.

update 15.10 uur.

Vanmorgen werd er een duif gemeld in Twijzelerheide bij de heer Kees van Tent Becking. Deze zeer aardige meneer vertelde dat hij richting Apeldoorn ging en hem wel wilde loslaten bij Steenwijk of Meppel. Afgesproken hebben we dat hij er af ( A32)zou gaan bij de Mac Donalds en dat ik hem daar aan zou pakken. Het duifje zag er goed uit, ook deze had reeds een gele knijpring om....

Op dit ogenblik hebben we onweer hier, donderslagen in de verte. De duiven gaan straks rond 15.30 uur samen, hierna gelijk vast in de broedbak, kan ik ze mooi rustig pakken rond 17.15 uur. Er gaan 20 mee. Niet helemaal dezelfden als vorige week hoor. Damon 10-036 gaat niet mee maar ook Daisy 10-012 gaat niet mee. Ik denk 16 duivinnen en 4 doffers.

ps vorige week had ik vier doffers mee, waarvan er 3 bij de eerste 10 vlogen in de club. en alle 4 prijs. Na zaterdag zit het seizoen er op voor de oude duiven. Misschien nog n op Londen of Parijs. Tours waarschijnlijk niet( Friesche Fondclub).

We hebben een mooie ploeg over voor volgend jaar, misschien wel zo'n 25 stuks. Veel duiven van 2011 doen het gelukkig goed.

Terug