Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 7E JULI 2012
7-7-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Bij Cees de Nekker in Noordwolde zag ik prachtig stro voor in de hokken van de jonge duiven. Alle soorten die er maar zijn. Cees is nu aan het zoeken naar kleine maiskolven voor in het hok. Ik heb gerst-stro meegenomen voor bij mijn jonge duiven. Bel hem even en haal mooi droog stro                 06-53845974

------

Begin December ga ik naar Canada en New York. eerst naar onze vrienden, Andy, Oscar, Nick en Jack en dan met Oscar naar New York om daar de spelers te leren kennen. Heb er nu al zin in. Afgelopen jaar voor de eerste keer en het was fantastisch. Ook ff naar Mike Tyson, prachtig toch.

-----

De duiven in Orleans gaan los om:  08.20    We hebben er 20 mee

Bij 1800 mpm 14.07 uur aankomst

bij 1700 mpm 14.28 uur aankomst

bij 1600 mpm 14.51 uur aankomst

bij 1500 mpm 15.17 uur aankomst

ik ga uit van 15.00 uur +/-

de duiven te Duiven( 99 km) zijn gelost om 08.45 uur, verwachte aankomst tegen 10.00 uur( jonge duiven), maar dit kan best wat eerder worden, de ouden zouden er ongeveer om 09.45 uur zijn( 1625 mpm)

Update 07.38 uur.

Was het twee weken geleden niet zo dat de "overnachtfond" smorgens gelost moest worden om nachtvliegen te voorkomen? Nu zijn de duiven gisteren van de overnacht wel in de middag gelost en de eerste duiven vielen reeds om 00.30 uur. Voor 08.00 uur moest je een duif hebben anders ben je er onderdoor....Mochten de duiven nu wel in de nacht thuis komen? De kwaliteit van de huidige "overnachtduif" is zovel beter, die hou je niet tegen, die komen in de nacht gewoon als van een vitesse vlucht.

Iedereen van harte gefeliciteerd met vroege duiven op deze mooie nachtvluchten, ik vind het prachtig dat duiven de laatste jaren zoveel beter zijn geworden dat ze gewoon in de nacht vallen. Kwaliteit van onze duiven is de laatste jaren zeer sterk toegenomen( vooral de fondduiven hebben een enorme inhaalslag gemaakt). Dus alle TT mensen van harte !!

--------

Op Orleans dus 20 duiven mee. ik verwacht de 20e getekende als n van de eersten. Ik heb 5 duiven ingevoerd in het systeem, en de 1e NPO van twee weken geleden als 20e van de 20. We zullen afwachten. 4 weken geleden 5e NPO Sens en 1e van de NU in zone 3, twee weken geleden 1e NPO Orleans. De kans dat we weer op TT staan vandaag is eigenlijk 0. Natuurlijk hoop ik op een vroege duif, en vast en zeker gaan we wel goed "draaien" maar TT , nee, dat zit er vandaag waarschijnlijk niet in. De duiven waren wel heel mooi trouwens, bolletjes. Jelle Jellema vertelde me eens: Bijna onnatuurlijk opgeblazen, zo rond. Tijdens het inmanden in Noordwolde( een uurtje later) vond ik de doffers wat  "afgevallen" , de duivinnen waren nog zeer bol. Ook nu zijn er weer enkele nieuwkomers mee. Zo zijn de jaarlingen 743,442,305 en 697 "frisse dagfondduiven" , dus die kennen nog geen afstand. Als ik n van die 4 zou moeten aanwijzen voor vandaag is het de 697, de andere 3 zijn meer duiven voor de toekomst denk ik ( hoop ik)

update 12.51 uur.

47 van de 55 jonge duiven thuis nu, dit zijn de duiven die naar Duiven waren( klinkt raar, duiven naar Duiven). Ze komen heel fit thuis, ze liggen binnen 3 minuten in het stro te zonnen. Ze hebben geen honger of dorst. Heef fit, dat geeft hoop voor de toekomst.

update 14.16 uur.

er zijn nu 50 vd 55 jongen terug

update 15.38 uur.

Weer een goede dag voor het hok Beute & zn. We spelen de eerste in de club op Orleans en waarschijnlijk( ff wachten nog) de 1e in het ACG.

We hebben nu 15 van de 20 duiven terug( in ongeveer drie kwartier).

de eerste is 11-305 Elioenai-E  uit zoon Olympic Spinge Bob x Doutzen van Bas en Gerard Verkerk x Angelina van Hans en Evert Jan Eijerkamp uit Bellamy x Heaven

Ik denk dat we 15 van de 20 in de punten klokken( denk ik)

Corrie Hakvoort de Prange Suppe Miss 2012 van Urk, gefeliciteerd met Teletekst !!!!!!!!!!!!!! toppie meid.

Wim en Jolande Koelma uit Joure Oude duiven kampioen onaangewezen afdeling Friesland en vandaag TT , van harte gefeliciteerd !!!! Ook dit zijn Prange Suppe gebruikers.

 

Terug