Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 8 juli 2012

8-7-2012

Goedenmorgen iedereen,

Het was weer een goede dag hier gisteren, in de club spelen we wederom de eerste prijs op de dagfond de 3e keer dit jaar ( van de 4 vluchten). Ditmaal geen Teletext, al maakte het niet heel veel hoor, we zaten er goed bij. ook in het  ACG ( tegen 6 verenigingen) pakten we wederom de eerste prijs ( ook 3 van de 4). In het ACG hadden we 13 van de 20 prijs, dat viel me wat tegen ik gokte op 15 stuks., maar het ging zo ontzettend vlot. En met de jonge duiven ging het heel goed, we hadden 55 mee op Duiven( 99 km), en vanmorgen kwam de 53e thuis. En er kwam nog een duifje terug vanmorgen van de trainingvlucht Apeldoorn van afgelopen woensdag ( 50 km).  Sinds gisteren hebben alle jonge duiven die er nog zijn ook een naam. Tijdens het binnen druppelen van de jongen had ik er mooi even tijd voor. Alles dit jaar met een F.

We hebben ditjaar geen enkele goede duif verspeelt op de vluchten, wel is mijn Elvis opgegeten door de roofvogel op de donderdag na Sens, en zo zijn er nog wat toekomst duiven opgegeten. Maar kwijt op de vluchten ditjaar geen enkele goede duif. In principe maak ik vandaag de balans op. Ik denk dat er wel 25 of 30 ouden mogen blijven. Maar de vluchten met de jongen komen nog, en als ik daar mooie jongen van over hou zullen er meer ouden uit moeten.

Hoi Gert Jan,
Ook onder de "kleintjes" heb je blije gebruikers van jou produkten, met een mooie regio overwinning tegen mannen als Verbree en zes noteringen bij de eerste 3 in de vereniging genieten wij van de sport.
De eerste eieren van "Fido" onze Beute doffer, een heerlijk rustige duif, staan op uitkomen, ben benieuwd.
Misschien over twee weken nog mee naar Chateauroux, de duiven hebben pas 1 pen gestoten.
Tot ziens,
Arco Kleton
----------
 

Gert-Jan zie onderstaand bericht,deze kanjer heeft als vader een rechtstreekse Op de Beeck-Baetens,deze vader vond jij als laat jong al een super !!
Vorige week zette ik 4 1/2 br./zussen van deze 891 aangewezen en alle 4 in de punten waaronder 2 zeer vroeg,bij de oude ook al 1 broer en zus,die een 1e wonnen!

Gisteren won mijn 11-891 de 7e NPO Orleans van 8424 duiven
Eerder won ze al een 13e Nationaal Orleans 12.356 duiven, een 68e NPO Troyes 8079 duiven, een 137e NPO Sens 3174 duiven.
Ook is ze gisteren 1e Asduif Lang Afdeling 10 geworden van 1850 leden.
Lange tijd stond ze 2e achter een topduif van sportvrienden E.J.Stuut en Zn uit Oude-Pekela,die 12 op 12 won,dus ik hoopte dat ze de 2e plek vast kon... houden, aangezien de topper de 021 van Stuut toch nooit mist, maar gisteren pakte de 021 van fam Stuut geen prijs en werd de ''891'' alsnog 1e Asduif Afdeling 10 en eindigde met een 7e NPO Orleans 8424 duiven en zal nooit meer de mand in gaan!!!!!!!

Verder won ze:
1e Vitesse duif vereniging
1e Fond duif vereniging
1e Generaal duif vereniging

1e Vitesse duif Samenspel 11
1e Fond duif Samenspel 11
1e Generaal duif Samenspel 11

2e Vitesse duif Samenspel ZOD
1e Fond duif Samenspel ZOD
1e Generaal duif Samenspel ZOD

1e Vitesse duif Afdeling 10 Zuid ruim 10.000 duiven
7e Fond duif Afdeling 10 1850 leden
1e Generaal Asduif Lang Afdeling 10 1850 leden

Kleine domper gisteren was,dat ik 2e Fond aangewezen stond van de Afdeling en ik had naar mijn idee de 1e 3 aangewezen duiven ingevoerd had in het klokje,dus de 11-891 als laatste afgegeven bij het inkorven. Komt de 891 gisteren thuis,geeft de klok aan 10e getekende!!!! Toen werd ik goed beroerd!!! Eerst blij met haar vroege aankomt en dan kom je er achter dat ze niet als 1e getekende is ingekorfd.
Een dag later bij het inkorven van de jongen had ik de 1e getekende in een apart mandje meegenomen. Ik laat haar voor het inkorven aan enkele clubgenoten zien en deze vonden het een pracht beest,het was een 1/2 zus v/d 891. Ik zet mandje onder de tafel. Ik ga inkorven en maar praten,over de verliezen v/d jongen,met de inkorvers,ik korf alles in en de inkorvers vragen:''Dat waren ze'',ik zei: ja draai de lijst er maar uit"" , pak ik mijn mandjes,zit mijn 1e getekende nog in het mandje !!!
Waarop de inkorvers zeiden,positief bekijken,nu kun je hem ook niet verspelen!!
---------------------------------
 
Gert -Jan en medewerkers gefeliciteerd met de behaalde successen van dit jaar.
Bij mij ging het ook super ik heb het hele jaar gevlogen met 6 duiven en geen een kwijt ,of het nu kwam door jouw producten of de samenstelling van de koppels door jouw advies of de fles van Henne ik heb er weer plezier in ,nu nog de jongen ik heb ze allemaal nog groeten van Hennie Beumer
 
Terug