Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 21E JULI
21-7-2012

Goedenmorgen.

Gisteren bezoek gehad van drie liefhebbers uit de omgeving Aalsmeer, ze hadden schitterende rozen voor Klaasje meegenomen, en voor moeder Beute. Prachtig waren ze. Heel erg fijn voor moeder Beute die nu al 9 weken op bed ligt, en vandaag te horen kreeg, de eerste 6 weken alleen met een lift even van bed op een stoel gezet mag worden. Dus de eerste 6 weken( dan totaal 15 weken), alleen maar liggen en zitten. Ze geniet van al uw kaartjes. Ze krijgt kaartjes van mensen die ze nog nooit zag of sprak, en toch...ze vind het geweldig. En nu...die prachtige bos van wel 50 roze/witte rozen van die drie vrienden uit aalsmeer e.o. Bedankt mannen.

update 08.27 uur

Veel mailtjes gehad over mijn songtekst van het goede doel. Waarom, wat zit er achter, heb je ruzie? etc. Nee, hoor, ik vind het een mooie tekst en heb in het verleden veel duivenvrienden verloren die geen vrienden bleken te zijn maar profiteurs. Dus op een sombere dag, denk je wel eens terug aan al die tientallen mensen die hier over de vloer kwamen, gratis duiven kregen, die me veel geld kosten, en zodra ze "de benen onder de kont kregen" ofwel goed gingen spelen, me niet meer nodig hadden. Of al die honderden duiven die ik weggaf, en waar in 90% van de gevallen geen duif van terug kwam. Ik had gewoon een sombere dag, waarschijnlijk door al die ziekenhuis perikels en die soms gemene linkjes naar mij op andere sites, die op je hart gaan staan. En dan komt zo'n tekst naar voren.

Nee de vrienden die ik nu heb, zijn echte vrienden, en met vrienden kun je een keer een menngverschil hebben, dat geeft niets, je kunt een dag niet tegen elkaar praten maar dat geeft niets. Ik heb ook wel eens wat met Daan, Ydo, Elco, Willem, Richard, Peter, Gunter, Hans, Hans, Rein, Klaas, Bas, Falco en al die anderen, maar het blijven vrienden. Maar over de profiteurs waarvan ik dacht dat het vrienden waren ging de songtekst.

Op tours 723 km, heb ik toch twee duifjes meegendaan, voor de lol, en een beetje spanning. Zal er ččntje prijs winnen.

Gister nog een heel gesprek er over gehad met de afdelingvoorzitter, over de zeer late melding dat het een NK vlucht werd, en vrij laat dat het een TT vlucht werd. Natuurlijk wisten we al weken dat de FFC(Fondclub) een extra vlucht voor de leden plande, ook super. Maar erg laat was het afdelingbestuur met het TT en NK(nationale kampioenschappen) gebeuren. Als ze dat gelijk hadden verteld toen Tours in de picture kwam hadden we nog 1000 duiven meer gehad. Wij wilden niet meedoen, voor de afdeling doet hij niet mee, we hadden het druk met de jongen en met ziekenhuis bezoek, dus de ouden vlogen niet meer uit en werden al geselecteerd. In de twee weken na Orleans zijn ze er mischien 3 keer uit geweest. Maar toch heb ik er twee uit het hok gepakt. Eendaagse fond is het mooiste en eerlijkste onderdeel van de duivensport. Maar de voorzitter gaf duidelijk aan, sorry, het was allemaal erg laat. Hij had gesproken met het bestuur, en de vraag gesteld: Wie doen we er pijn mee, om de vlucht aan te vragen als NK bij de NPO, ja, eigenlijk niemand. ( ja misschien een beetje die ze ook al twee weken stil hadden staan), maar echt pijn kun je dat ook niet noemen toch.

Dus nee, een goed besluit ism de FFC op er ook en TT en NK vlucht van te maken, maar voor mij had ik dat graag op de dag van Orleans gehoord, dan had ik ze in het ritme gehouden. Nu, doen wij persoonlijk niet mee voor de vroege duiven( denk ik), twee mee, en twee weken geen training, maar misschien praat ik vanavond anders, pak ik een mooie tijdduif en doe het volgend jaar weer zo.

Iedereen succes vandaag

Terug