Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 24E JULI
24-7-2012

Goedenmorgen iedereen,

De jongen er al vroeg uit vanmorgen, het gaat een warme dag worden. Morgenvroeg gaan ze weer in de mand( net als gisteren trouwens). Ze komen goed, zijn super gezond en ik heb zo'n 15 koppels op nest zitten. Of ze op de eitjes en of jonkies mogen blijven zitten is nog de vraag, as zaterdag kijken we hoe ze komen, of ze prijs winnen en of er verliezen zijn. Naar gelang de uitslag besluit ik of ze nog een week mogen blijven zitten of dat ik alles wegneem. Ik bekijk zo iets van dag tot dag.

De oude duiven zijn ook heel fit, eigenlijk het hele jaar al. Ze ruien goed, krijgen prachtige nieuwe pennen en hebben witte koppen en uiteinden van de slagpennen. De ouden moeten nog even wachten voor ik ze weer koppel. Misschien wel een beetje te lang dit jaar. Er zit vrij lange tijd ( wel zo'n 6 weken) tussen de laatste vlucht(Orleans) en de koppeling voor de natour. 

Geniet van het mooie weer

Update 12.30 uur.

De jonge duiven hebben vanmorgen weer onwijs goed gevlogen. De eersten(die op jongen zitten) wilden er na 55 minuten in, maar de rest kwam in koppeltjes terug, de laatsten rond 12.00 uur

n probleem....ze namen 14 vreemde jonge duiven mee, 11 hebben de weg terug gevonden hoop ik, 3 zitten er nog steeds( kleintjes)

---------------------

Vanmorgen een liefhebber geweest met een aantal kwekers.( 42), 6 doffers waren goed genoeg, waarvan twee hele fijnen, en 3 duivinnen waren heel goed. We hebben er 3 prachtige koppels van kunnen maken, n koppel 8+ x 7,5 en twee doffers hebben geen duivin.

http://www.youtube.com/watch?v=sv_sNGYQUi8

Terug