Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 26E JULI
26-7-2012

Goedenmorgen iedereen.

Gisteren een prachtige rit gehad. Om 16.30 uur gingen Willem en ik naar Den Helder, onderweg lekker gegeten bij een eetcafe vlakbij de boot naar Texel. Om 19.00 uur waren we aanwezig bij de liefhebbers aldaar in het clubgebouw. 27 doffers voor Berlijn. Toen naar Wormerveer, hier waren 3 mandjes met duiven( ik geloof zo'n 53  stuks) maar dit waren kleine Ruco manden en die kunnen niet mee, dus overgeladen later op de avond. Van Wormerveer naar Leiden waar ook een mandje met 2 doffers ons stond op de wachten. Van Leiden naar Oudewater, waar 13 duiven klaar stonden voor Berlijn. Hier was het verzamelpunt(Oudewater), maar omdat wij sneller waren dan de vrachtwagen, gingen wij met de Oudewater duiven naar Ijsselstijn. Daar aangekomen was de firma Vlasman met Klaas achrer het stuur net aangekomen. In het clubgebouw van Ijsselstijn de duiven overgeladen in grote ruco manden, de mandenlijsten bekeken, en de aantallen en ringnummers bijgeschreven, en natuurlijk afgelood. Alles piekfijn in orde. Groot respect voor alle vrijwilligers van al deze lokalen. We werden overal zeer gastvrij ontvangen. Om 01.40 uur was ik weer thuis.

Vanmorgen om 07.00 uur ging de wekker weer, de jongen moesten er uit en hebben een uur goed gevlogen. Zo, rond 10.00 uur ga ik met 17 van deze jongen nog even richting Zwolle, dit zijn de duivinnen op nest. Ik wilde ze vanmorgen lappen, maar had de moed niet naar een lange dag gisteren van 07.00 uur tot 01.40. Vanmiddag gaan de jongen er nog een keer uit voor een uur, tegen een uur of vijf schat ik.

Vanmiddag bezoek van Falco Ebben, even 6 duiven voor Dreampigeons op de foto zetten, hij gaat eerst even naar Anton Ruitenberg en komt daarna hierheen.

update 12.40 uur.

Vanmorgen na de training toch nog even de nestduivinnen gelapt op 25 km. Ze hadden natuurlijk eerst mee gevlogen, maar die nest-zitters kunnen best ff een keer vaker vliegen.

Nu krijgen ze wat snoep en enkele pinda's/Kaas/Olympic MG Mix(Beute Smurrie), vanavond weer trainen en morgen in de mand

Terug