Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 27E JULI
27-7-2012

Goedendag iedereen,

Nog steeds mooi weer, straks even wat duiven bekijken van iemand uit Hoogeveen. Altijd gezellig, en daar gaat het om in de duivensport. Gezelligheid, plezier, en genieten van je duiven.

update 12.34 uur

Vanmorgen bezoek gehad van drie mannen uit Hoogeveen, vader en zoon Zwiep hadden hun kwekers meegenomen. Ik ken ze al jaren, zie ze ook vaak rond Hoogeveen/Hollandscheveld, en dacht dat ze me kenden... Bleek niet ;)  Ze komen aan, vader Zwiep staat op de stoep, ik zeg; Drie man sterk?? Had je dat niet eerst kunnen vragen aan mij, of ze mee mochten komen? Je zag hem kijken; He, wat heb ik nu aan mijn pet hangen... "de andere twee blijven wel in de auto zitten" Maar diegene die mij echt kende, had daar gelijk doorheengeprikt... Ik maakte maar een grapje, hoe mee zielen hoe meer vreugde toch.

Van de schrik bekomen hebben we heerlijk gelachen, koffie gedronken en duiven bekeken. een duif van Nico Jan Koenders was een opvaller 11-803 en hun topper voor de kweek vond ik de 07-701. Eigenlijk had de 803 een duivin moeten zijn, dan had je het perfecte koppel gehad, twee doffers tegen elkaar gaat nog steeds niet goed. Ik mocht er in mijn visie wat koppels van maken, ik maakte 3 prachtige koppels, waarvan in mijn ogen de goede duiven uit moeten komen.

Gelijk met de "ogeveners" (zonder H), kwamen Tinus en Hennie uit Nieuw Amsterdam, die trokken zich niets aan van mijn gezeur, drukte me opzij en ging gelijk op de stoel zitten, haha Prachtig jongens, ik vond het heel gezellig.

Top duivensport zo. Enne....heer Zwiep een jonkie uit de 701 wil ik ook wel ;)  als ik hem nog krijg, na vanmorgen ;)

 

Terug