Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 29 juli 2012

29-7-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteren een ongelofelijke goede vlucht gehad op ons hok. 60 jonge duiven in concours,waarvan 49 hun prijs winnen. maar 11 duifjes winnen dus geen prijs.

Gisteravond misten we van deze 60 nog èèn duif, die vanmorgen nog niet op de klep zat, hopenlijk komt hij nog( was vorige week ook onze laatste duif)

In de club de eerste tegen 577 duiven, in het ACG de 1e tegen 2.493 duiven, in het Rayon de 1e tegen 2.886 duiven en 11e in de afdeling tegen 25.076 duiven.

En dat met wederom een dochter van "de VECHTMACHINE" , wat toch een prachtige kweker is dat. De vader van de Vechtmachine is de Triller die ik kocht bij Hans en Evert Jan Eijerkamp, de moeder van de Vechtmachine kocht ik bij Gerard Koopman.

In de zomer van 2011 mocht ik bij de grote kampioen Djoerd van der Veen uit Zwaagwesteinde( De westerein) twee duivinnen uit zoeken. Ik zocht èèn voor de Triller en èèn voor de Vechtmachine. De 06-841 Aquila nam ik mee voor de Vechtmachine, en hieruit komt een droom duivin "Famke" 12-855 ik heb haar vast wel aan tien mensen laten zien op vrijdagochtenden: zo moet een jonge duif er uit zien....en dat dan Famke de eerste vluchte de 1e Prijs wint, mooier kunnen we het maken.

In zowel het ACG als het rayon hebben we 4 duiven bij de eerste 10 en 49 prijzen op 60 duiven ongelofelijk.

Wat opviel was dat er toch hier en daar duiven achterbleven, bij ons in de club ook nog wel aardig wat, er waren mensen met 12 thuis van de 34 om 19.00 uur met klokafslaan.

Wij hadden dus gelukkig 59 van de 60 thuis gisteravond.

----------------------------------

Beste Gert-Jan en familie,


Grote klasse gister met de jonge duiven, superuitslag! Zo blijkt maar weer dat je met de jonge duiven(wanneer er natuurlijk een hoop kwaliteit aanwezig is) door er veel aandacht aan te besteden geweldige uitslagen kunt behalen. Ook hier ging het dit jaar met de oude duiven weer erg goed (5x top 10 NPO & onaangewezen kampioen dagfond Afdeling 6), mede door het vele gebruik van de Prange Suppe.

Nogmaals proficiat!

Sportgroeten,
Jannus Kat

 

Terug