Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 30 juli 2012

30-7-2012

Goedenmiddag iedereen,

Het is weer maandag. We beginnen weer aan de voorberreiding op zaterdag. Ik heb de jonge duiven vanmorgen naar Nijkerk gebracht voor een training, over de weg is het 100 km precies, dus zal zo'n 80 km door de lucht zijn. Alle duiven weer thuis, de grote groep kwam gelijk en zat er in 7 seconden allemaal in. Ik zag drie "laatkomers" maar dat kunnen ook duiven zijn geweest die even bleven "flierefluiten" op het hok. Bij mijn aankomst, en ik sta bekend om mijn "snelheid" met de auto, zat alles alweer op het nest en waren de bordjes leeg gegeten. De twee gritbakken weer vol met Beute Bak en Prange Suppe in het water, alles volgens schema.

Van Berlijn.....zijn er nog niet veel duiven. Ik maak er geen woorden aan vuil.

Later..

update 15.32 uur.

Zo lekker 2 uur in het hok van de jongen gezeten, ondertussen alles schoon gemaakt, ziet er weer piekfijn uit. Hier en daar een hoopje poep op het gerstenstro, dat haal ik dan weg maar laat de rest liggen. Bakken en schapjes doe ik wel.

Twee nieuwe koppels gespot, ik zet alles in de computer, welke jonge duif met welke jonge duif verkering heeft. Dan gebruik ik in december weer voor de koppeling. Ik probeer dan daar rekening mee te houden( jeugdliefde)

Ik heb nu zo'n 20 koppels op papier staan, enkelen hebben jongen, van 1 tot 10 dagen. Famke 855 speelde afgelopen week de eerste op een jong van 7 dagen.

Straks rond 16.30 uur gaan de jongen er nog even uit, ik laat dan de nestduiven zitten, die houden de koppel op.

Gerststro en andere soorten bel met Cees de Nekker uit Noordwolde Friesland aan de indusstriestraat. Voor uw hok klimaat bel met Jaap Bakker 0561-432758( volgende week, hij is nu even op vakantie).

En denk nog even aan die prachtige warmteplaten van Jaap schut www.schutservice.nl  De jongen vinden het heerlijk na een koude dag, natte dag of regenbui onderweg.

Terug