Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 8E AUGUSTUS
8-8-2012

Goedendag iedereen,

Vanmorgen de jongen gelost om 09.45 te Nijkerk. Vlieglijn 81,5 km precies(GPS), over de weg 100 km. De koppel kwam in zijn geheel om 10.55 uur, toen er zo'n 15 over de antenne waren viel er een roofvogel op de klep. een Doodschrik voor de jongen. Alle kanten op. de kopeel bleef vliegen en zat in het hok om 12.15 uur ! 1 uur en 20 minuten rondgevlogen van angst extra. Dus die hoeven vanavond geen training meer.

Net Jaap Kroeze uit Leek nog even op visite gehad voor wat producten, vanmiddag( 17.30 uur) richting Jacob Poortvliet te Surhuizum. We gaan alle kwekers bekijken.

as zaterdag Nijvel zo'n 280 km. De vlieglijn samen met de te verwachten wind (oost) zal heel veel Friesche duiven door Noord Holland Sturen. Kijk maar eens naar de ligging van Nijvel ! Voor onervaren duiven zal het zaterdag een "zoek" dag worden. De zuidlijn, dus richting Luxemburg zou beter zijn. De afdeling heeft het al eens vaker gedaan, ingesprongen op de wind en losplaats, nu lijkt het mij ook niet onverstandig. We hopen natuurlijk allemaal dat ik het fout heb, en dat de vlucht met oostenwind een prima verloop krijgt.

update 16.25 uur.

Zo even naar Jeroen Bos, een 17 jarige liefhebber uit onze club. Hij heeft wat pech gehad met de duiven, heeft nog maar 1 jonge duif. Ik breng hem zo 6 nieuwe jongen, die kunnen niet meer mee, maar hij heeft in ieder geval weer wat om volgend jaar uit te kweken.

Terug