Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 15E
15-8-2012

Goedenmorgen,

Dit weekend erg warm, tot 32 graden in Limburg, dat is natuurlijk de middag temparatuur maar toch. In de ochtend inversie, zuid/zuidoostenwind.

Wij hebben grote Ruco manden, maar zoveel duiven komen er niet, dus onderneem actie maximaal 25 duiven in de manden en de bovenste rij vrij houden. Je wil duiven een kans geven, en het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Dus of niet spelen of 25 duiven in de mand ipv 31. Heel belangrijk is !!! Zet de auto's waterpas !! iedere jonge duif moet kunnen drinken. En spoel de auto's morgen eerst nog even door !!!(Drinkgoten en tank) en neem vers Donderdagwater mee !! Geen water van vorige week !!

We willen allemaal graag een vlucht, ik ook ! Maar begin nu vast met de voorberreiding van de container, van uw hok en van uw duiven. Heeft u druppels voor de ogen( merk onbelangrijk), probeer het zo vaak mogelijk te doen, liefst 2 x daags. Vocht in de oogjes ter voorkoming van droog snot( geen orrientatie).

Veel wijsheid voor de lossing com. Succes denk aan onze duiven, niet aan de inkomsten van de afdeling

Update 11.25 uur

Drama vanmorgen. De jongen wilde ik binnen halen om 09.15 uur, ik in het hok, de helft van de jongen ook. KABOEM weer een roofvogel VOL OP DE KLEP. De laatsten zitten er net weer in, 11.20 uur. Ik hoop geen jong gepakt

www.liveduiven.nl  is weer in beeld !

Update 16.07 uur.

Het is toch verschrikkelijk, deze week al vier jonge duiven gepakt, in drie dagen. Op dit ogenblik nog weg 857, 908, 160 en 843 van vanmorgen, hopenlijk komen ze nog. Vanmiddag tussen 14 en 15 uur ook nog twee thuis van vanmorgen, de angst zit er goed in. Morgen geen duiven los, spanning en stress moet er uit. Ik ga er de hele morgen bijzitten, rustig maken, anders hebben we er zaterdag last van.

Terug