Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 16 augustus 2012

16-8-2012

Goedenmorgen iedereen.

De heer of mevrouw Coppens uit Sluis graag even bellen 0521382644 we hebben geen adres voor van u.

We gaan dus vanavond inmanden voor Quievrain 320 km(voor mij) en morgenvroeg(vrijdag) los. Goede keuze voor Friesland. Bijna iedereen heeft nog vakantie, en de rest van de postduivenmelkers werkt niet. Als ik in mijn omgeving kijk zijn de meesten werkeloos, in de AOW of WAO, die paar die wel werken hebben heus begrip voor deze keuze van de commissie. Natuurlijk is het niet de eerste keuze, natuurlijk hadden we liever twee nachten mand nen op zaterdag los. Maar zo nu en dan moet je hiervan afwijken. We hebben met dieren te maken, en dan moet je soms maatregelen nemen. Wij gaan van 31 naar 26 in de manden, de bovenste rij blijft vrij en we komen aan rond 03.30 uur in de nacht. Dan gaat de container waterpas en krijgen de duiven water. Tussen 7 en 8 zullen ze wel worden gelost en dan met zo'n 4 uurtjes zijn de duiven thuis. En we hebben het voordeel dat er vrijdag bijna geen duiven in de lucht zijn dus het verloop zal goed zijn. De koppels blijven lang samen, gaan in grote getalen door Noordholland en kleinere groepen net aan de oostzijde van het ijsselmeer. Maar daar gaat het niet om. De duiven hebben max 27 graden op vrijdagmiddag ipv 32 op zaterdag. En 5 graden voor jonge duiven is veel. Dus welke keuze de commissie ook maakte: 1e Gewoon schema aanhouden, 2e Aflassen, 3e Kortere afstand, 4e Vrijdag inmanden of nu 5e donderdag inmanden vrijdag los, je hebt altijd zeurpieten. Ikke ikke denkers.

Voor mij is vrijdag ook minder goed, zuidoostenwind ! slechter voor Wilhelminaoord kan niet, maar ik kies voor het welzijn van de duiven en dat is vrijdag los. Dus ben blij voor de duiven, en daar gaat het om.

Op het praathuis( internetforum), zijn er mensen die weer beginnen over onze commissie ivm 5 Mei de zwarte zaterdag, het word ze nu weer voor de voeten gegooid....laf ! Pommeroeul was geen goede vlucht voor velen, maar de meeste duiven kwamen terug( enkele hokken uitgezonderd)

Ik heb vanmorgen de jongen er NIET uitgelaten, door het roofvogeldrama van gisteren heb ik het even gehad.

Onze Finola 857 met 2 prijzen op 3 keer mee was van angst zelfs bij clubgenoten Jannie en Henk de vries binnengeschoten en wilde het hok niet meer uit.

Van gisteren nog twee duiven weg , waarvan èèn zeer fijne duif de 843 Flaming Kiss, die zal wel opgegeten zijn

Het is nu 09.00 uur, ff koffie en dan druppelen in de oogjes met De Weerd oogdruppels, ik gebruik alles trouwens, van Wolf, van der Sluis, zwarte druppels, alles is goed lijkt me voor de kopjes ivm met dit weer

Update 10.37 uur.

Gisteren hoog bezoek gehad van Tijmen ! U denkt Tijmen??? waar ken ik die ook weer van. Ja Tijmen is het 12 jarig zoontje van de familie van der Schoot uit Odiliapeel. Wij als duivenmelkers hebben een paar jaar geleden een actie gehad om Tijmen voor onderzoek naar Amerika te krijgen. Tijmen heeft een verstandelijke handicap. Het was super gezellig, Tijmen had het hoogste woord over zijn duifjes. Rode, blauwe, gele en witte duifjes had hij( hij doelde op de kleur ring). Van 13.00 tot 15.30 uur was Tijmen aan het woord, prachtig ventje. Tussendoor hebben we alle duiven bekeken van de familie van der Schoot. ongeveer 33% bleef over, de rest moeten we afscheid van nemen.

Als we zo de familie van der Schoot aan het werk zien, met Henkie de Kingduif bij Tijmen op schoot, dan denk je even niet aan azijnzeikers, en zure bloggers met een hoog ikke ikke gehalte.

Nee, zie Tijmen en weet dat we niet mogen klagen, dat we blij moeten zijn met ons gezin, onze vrienden, onze duiven en de mensen die het goede voor hebben met de wereld. Tijmen, vriend BEDANKT voor de fijne middag. En ook Gunter vond het weer prachtig om van Tijmen te horen

Terug