Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG 20E AUGUSTUS
20-8-2012

goedenmorgen iedereen,

Nog steeds lekker warm.

Mijn duiven krijgen vandaag oogdruppels in de oogjes( hoeft misschien niet maar geeft mij een goed gevoel) en morgen lecithineolie  over het voer met Olympic MG Mix.

De jongen hebben redelijk gevlogen, een uurtje en toen maar snel naar binnen, gordijnen ff dicht, voliere open(met gordijntjes), warm warm. De vrijdagduiven hebben het weekend niet gevlogen, zondag heeft niets gevlogen.

___________________________

Hoi Gert Jan

Ik speelde afgelopen week de 1e NPO Creil tegen 12915.Het was voor mij een super uitslag. Ik ben een gebruiker van de P.S ,lees ook graag de tips hoe te handelen bij sommige situatie,s tijdens het seizoen.Uitslag was tegen 12915 duiven 1,13,26,46,71,73,85,..........etc 21 x 1 op 10 en speelde er 30 van de 43 in.
Mvg
John van Dongen ( maat van de Roosendaalse Beute M.Rommers)

__________________________

Rapportage van de wedvlucht Quievrain (Nijvel) op vrijdag 17 augustus.

(19-08-`12)Donderdagavond met 6 kontainerwagens en diverse aanvoerwagens de duiven opgehaald voor de wedvlucht Quievrain. Opgehaald 602 manden. Onderweg en op het overlaadstation de duiven overgeladen in de doorgaande wagens naar Quievrain. Helaas kreeg 1 van onze doorgaande wagens pech bij het ophalen van de duiven. Door de reparatie aan deze wagen vertrok deze ook later naar Quievrain. Vertrokken naar Quievrain. Onderweg omstreeks 23.00 uur werd ik gebeld door de concoursleider met de mededeling dat we niet naar Quievrain moesten rijden doch naar Nijvel. Dit vanwege de zuidoostelijke wind (vrijdagochtend). Nijvel ligt oostelijker dan Quievrain. De convoyeur op de andere wagen was ook al door de concoursleider geďnformeerd.
Het reisschema veranderd en naar Nijvel gereden. 2 wagens gearriveerd in Nijvel omstreeks 03.45 uur en de andere wagen omstreeks 05.30 uur. De duiven bij aankomst direkt van water voorzien. Daarna een klein poosje gerust. Om 06.30 uur werd ik gebeld door de concoursleider. Hem verteld dat we goed waren aangekomen. Weersomstandigheden doorgenomen. Bij ons was het nog bewolkt. Om 07.30 uur werd ik wederom gebeld door de concoursleider. Hij vertelde me dat een lossing voorlopig niet mogelijk was, vanwege een zeer “scherpe” grondinversie. En deze inversie zou nog wel enkele uren duren voordat deze opgelost was. Nog enkele keren kontakt gehad. Uiteindelijk besloten de duiven te lossen om 10.15 uur.
De duiven gelost om 10.15 uur. Weersomstandigheden tijdens de lossing: zonnig, heel licht bewolkt (veel blauw in de lucht), helder en ruim zicht en een zuidenwind.
De duiven vertrokken zeer snel vanaf de losplaats.

Convoyeur:
S.A. Brouwer

_____________________

Wat een drama's in Nederland met de jonge duiven. Als ik lees over afdeling 5...pppffff Wat ben ik blij dat onze jongens vrijdag hebben uitgekozen.

Niet een keuze waar iedereen zo maar aan dacht, ik ook niet. Maar toen we het hoorden was eigenlijk heel Friesland( op een paar man na) blij. En nu, twee dagen later, kunnen we alleen maar dankbaar zijn voor deze keuze, wij hebben alle jongen terug, in ieder geval de meesten.

En dat we naar Nijvel gingen ipv Quivrain, ook daar heeft iedereen wel een mening over, mijn mening is goede keuze, het moest snel gebeuren.

Na afloop kunnen we zeggen, ze hadden ook naar Quievrain kunnen gaan, ja, na afloop kunnen we alles zeggen, goede keuze.

iedereen succes as zaterdag op St.Quentin

Terug