Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 22 augustus 2012

22-8-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Vanmorgen de oude duiven naar "de Haerst" gehad zo'n 25 km, de jonge duiven weer naar Nijkerk op 81 km.

Vanmiddag bezoek gehad van Willem Mulder van Mathador en Backx. Dit zijn altijd zeer leerzame uurtjes met Willem. In die twee uurtjes met hem aan tafel leer je meer dan met sommige duivenmelkers in een jaar. Willem weet alles van voeding, voedingsmiddelen, training etc etc. Deze middag ging het vooral over suikers  en vetten, Vitesse en dagfond. Weer veel wijzer geworden.

Op dit ogenblik vliegen de jongen even buiten, ze mogen zo'n 45 minuten buiten spelen. Morgen komen ze niet los. Het is nu 15.50 uur.

update 16.48 uur.

Hebben jullie het gezien? Combinatie Lokhorst weer op Teletekst ! in afdeling 8.  Van harte gefeliciteerd Klasse

update 16.57 uur

Toch nog even naar dat stukje van Steven van Breemen gekeken, er met Willem Mulder over gehad. Weer wat opgestoken. Natuurlijk kende ik inversie, maar dat het zo zit...wist ik niet.

Dat de west en noordwest kant goed pakt is normaal met dit weer.
Inversielagen werken als grote lenzen. Duiven orienteren zich op uv van het zonlicht. Dat komt in de morgen vanuit het oosten en de inversielenzen om het zo te zeggen breken de lichtstralen zodanig dat ze veel westelijker op aarde terecht komen. Duiven denken dan dat hun hok meer westelijker ligt en buigen dan naar links af. Dat doet dus inversie. Hoe sterker hoe meer afwijking naar links. In mijn ogen zorgt het voor oneerlijke concoursen. Soms moet je uit 2 slechten kiezen maar de onzen hadden volgens mij voor het goede iets later gelost kunnen worden.
Hoop dat jullie nu iest meer van inversie begrijpen anders vraag dat gerust.

Terug