Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 26 augustus 2012

26-8-2012

Goedendag Iedereen,

Laten we afspreken dat niemand mijn dagboek leest die me akelig vind. Dus AUB lees mij niet meer.

Maar nu op dit ogenblik heb ik 302 mailtjes binnen van liefhebbers die het jammer zouden vinden als ik stop, ze schrijven lieve woorden, en mooie teksten. Er zitten zeer grote kampioenen bij, maar ook beginners of jeugd. En juist voor de grootste groep onder de liefhebbers schrijf ik iedere dag een stukje op mijn site.

Hier worden veel fouten gemaakt ! , maar ik schrijf er openlijk over, in de hoop dat anderen die dan niet maken. Ik schrijf over de leuke en de minder leuke kanten van de duivensport, soms met een lach en soms met een traan.

Maar liefhebbers die mij niet persoonlijk kennen, kunnen en mogen niet zo over mij schrijven. En sommige teksten zijn gewoon van een zeer laag niveau. En nu zal ik best spelfouten maken, ik zal best eens wat blufferig overkomen of bedweterig. Maar ik geef tenminste iedereen advies die er om vraagt, groot of klein, arm of rijk. Iedereen is bij mij gelijk.

Ik ga dus eerst door met mijn dagboek voor jullie, maar ik hoop dat die andere liefhebbers stoppen met dat bloed onder de nagels wegtrekken. Wat u niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet.

Vandaag kwamen de duiven goed, maar ook heel slecht. Minuten lang bleven ze vliegen, de eerste van St. Quentin kwam in de stromende regen op 29, we draaien hem om 34 en nog 1e in de club. Ook de 2e, 3e etc bleven vaak minuten vliegen. 1 groepje van 6 stuks zelfs 9 minuten in de stromende regen. En nog geen 1 km van ons vandaag was het droog. Soms zit het mee soms tegen.

Toch gelukkig op beide vluchten de eerste in de club met moeder( op Wijchen) en zoon( op St. Quientin)

Mijn vader stierf in Mei 1999, vanaf toen zonder de grote leermeester. De drie jaar voor zijn dood kon hij reeds niet meer bij de duiven komen door longemficeem. Vandaag won ik op mijn eigen met mijn Klaasje de 200e en 201e  eerste prijs. Daar drinken we vandaag een glas rivella op.

Terug