Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 30 augustus 2012

30-8-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen,

nog twee nachtjes slapen, dan hebben we de Nationale Derby der junioren. Ik denk dat iedereen wel zo'n beetje mee doet. Althans iedereen die ze gezond heeft, nog duiven over heeft en zo nog een paar redenen. Maar in principe doen alle fanatieke liefhebbers mee. Jammer is dat het geen echte nationale Derby meer is, we hebben 3 of 4 verschillende losplaatsen, en Derby??? er is eigenlijk totaal geen Derby geld meer in kas. In vroeger jaren kon je duizenden gulden of euro's winnen, nu is er in sommige afdelingen nog geen € 200,00 te winnen.

Straks eind September de totale verkoop van Adrie Kors uit Steenwijkerwold, zeer goede duiven van de beste speler van onze afdeling over de laatste 30 jaar. Op dit ogenblik staat Adrie met zijn vrouwtje wederom in de top 5 generalen van afdeling Friesland.

 Update 12.20 uur

Goedenmiddag vrienden.

Vanmorgen visite gehad van Ard van Bekel met zijn vrouw uit Nieuw Schoonenbeek. Ik kan me voorstellen dat Ard zijn vrouw meenam, elke duif een punt hoger ;)

We zijn door de gehele ploeg vliegers en kwekers geweest, zaten fijne duiven tussen. Hadden allemaal even een tikje gehad (ziekte), maar waren nu weer gezond. Heb hem een kuurtje nummer 2 meegegeven( para-coli), even 21 dagen kuren en ze zijn weer in topform. Waarom toch kuren als duiven weer gezond zijn?? Duiven lijken gezond, maar wil je volgend jaar goed kweken en goed spelen dan moet alles 100% zijn !! en geen 98%.

Zijn vrouw gaat hem scherp houden, kom wel goed op Barcelona 2014 !

update 15.00 uur.

Mooi weer hier. Om 13.00 uur de ouden nog even naar Meppel-zuid gehad, even een "klits" vluchtje, misschien morgen weer

Straks dus inmanden voor Morlincourt, zoals ik nu denk 40 stuks, 23 duivinnen 17 doffers. Ik heb de eerste 10 in het systeem gezet, voor de leuk.

Ik kreeg vanmorgen nog een berichtje uit West Friesland, ook die meneer was zeer blij met de gezamelijke lossing met afdeling 10, kunnen ze overal vallen mailde hij. Gelijk heeft hij. Ik wens iedereen succes zaterdag en ik hoop voor me zelf ook op een vroege duif.

Terug