Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 31E AUGUSTUS
31-8-2012

Goedenmorgen iedereen,

Vanmorgen tussen 08 en 09.00 uur zou Duivendirect.nl hier zijn om 12 duiven te halen voor de verkoop op GPS. Om 07.59 uur was ze er al. Precies op tijd, compliment. 06-41949423 Ze had voor alle duifjes een losse doos meegenomen, dus alle duiven gescheiden en de ringnummer werden gecontroleerd en opgeschreven, alles grote klasse.  www.duivendirect.nl  tijd voor koffie had ze niet, tijd is geld ;)

Gisteren 40 duiven ingemand voor Morlincourt, alles netjes op mandenlijsten en gescheiden in de manden( doffers en duivinnen), precies alles zo als het moet. Er waren niet veel duiven, jammer. Vroeger hadden we 800 duiven in het nationaal inkorfcentrum nu 160 omdat iedere club zelf kon inmanden in afdeling 11. ( omdat het een afdeling vlucht is en mee doet voor de kampioenschappen), de clublokalen konden aanvragen om zelf te mogen inmanden.

Later meer

update 14.50 uur

Net een leuk mailtje van de heer Klijnsma uit Joure. Een 3 jaar geleden kwam hij hier voor de eerste keer met duiven om te laten keuren, het jaar er na ben ik een keer bij hem geweest. Alles door elkaar gegooit. Alle slechten er uit(qua bouw) en de achtjes(8-/8,5) tegen elkaar. En nu dit jaar 7 eerste prijzen in deze supersterke club waar de afdeling kampioen in zit Klasse. Van harte gefeliciteerd

Vanmorgen visite gehad van de heer Daleman uit Dwingeloo, hij kwam zijn 3 Belgen laten zien en zijn twee beste vliegduiven(2007). Hij heeft een koppel van mij meegenomen voor op de twee beste Belgen.

En visite gehad van de heer en mevrouw Vermeere, aardige mensen. zaten leuke duiven bij. Hij had ook duifjes bij hem van Ad de Vlieger. Klein hok met duiven, dus er even streng door. Komt er wel, hij moet luisteren naar zijn vrouw dan komt het goed. En hoe smaakten de kroketten? ;)

Terug