Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 10E
10-9-2012

Goedendag iedereen,

Het is weer maandag, de nieuwe week is weer begonnen. De weervoorspelling voor eind van de week lijkt heel slecht, maar even afwachten, anders hebben de duiven vakantie.

De duiven zien er allemaal zeer goed uit. Ik had afgelopen zaterdag baat bij het uitroken van de jonge duiven, misschien was ik 1 week te laat( voor Morlincourt), maar je weet het niet he. We hadden de wind mee afgelopen week, dan kan iedereen een mooie uitslag pakken als de duiven goed en gezond zijn.

Het zijn geen superduiven als de wind mee zit hoor, de wind zit mee ! en op korte afstanden is dat heel belangrijk, net als de trek. Iedereen weet dat, ik ook. We hebben een mooie uitslag tegen 15.762 duiven....maar eigenlijk zijn het veel minder duiven, je pakt gewoon een mooie serie plaatselijk of regionaal, in de afdeling is de wind zo belangrijk dat anderen geen kans hebben, eerlijk zijn. Als de wind as zaterdag weer west noordwest is, zul je het weer zien, dan gaan ze in Steenwijk, zwartsluis, noordwolde meer dan normaal pakken. Het zou het eerlijkst zijn voor onze afdeling dat we zuidoost gingen spelen of eigenlijk zuid/zuidoost dus eerst Venlo, roermond, Maastricht  en dan de Duitse grens aanhouden naar beneden. Je moet altijd kijken wat is gemiddeld het eerlijkst, en dat is bij ons in de afdeling de zuid/zuidoostlijn.( volgens mij dan)

leuk mailtje van de heer Laban:

Afgelopen zaterdag zat ik 1e Limoges!

Dat is een attractievlucht van afdeling Brabant 2000, waar ook Zeeuwse en Zuid Hollandse duiven aan meedoen.

Mín debuut op de overnacht leverde gelijk de 1eduif van het hele concours op: 07:33 een van mín Jos Joossen duifjes, een uur los op de volgende.

Mín 2e nog 11e in het inkorfcentrum ook, gewoon 100%. Mooi he, Beute bak, PS gaan hier ook volgend jaar gegeven worden.

http://postduivenlaban.blogspot.nl/

---------------------------------

Hallo vrienden uut het hoge noorden .
Gister de 1e prijs gespeeld in de regio tegen 2676 duufkes.
Kump uut 8+Doffer.
 
Groet uut Ernhem ( comb. poessenauw)
 

Terug