Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 1E DECEMBER
1-12-2012

Goedenmorgen iedereen.

Gisteren een zware dag gehad, èèn van de zwaarsten van mijn duiven-keuring carriere. Smorgens eerst de duiven gezien van Johan Halman uit Zuidveen. Hij had 24 kwekers mee. Zeer hoge kwaliteit Piet van de Merwe duiven. Twee staken er boven uit , de èèn kreeg een 8,5 en de ander een 8+. Ik vertelde Johan dat hij deze twee tegen elkaar moest zetten, toppers. Wat bleek....het koppel stond tegen elkaar en waren de ouders van de 1e NPO, en de doffer was zelfs vader van 2 duiven met een 1e NPO(Teletekst). Die test had ik goed gedaan.

Tegen 17.00 richting Amstelveen, bij aankomst zat de zaal al bomvol met nationale toppers, Gebroeders Fanger, Dave van Zon, Henny LaGrauw, Michel Beekman etc etc. Topspelers ! De schrik kwam hard binnen, zou ik deze duiven er tussen uit vissen? Ook een 1e NPO zat er tussen, en de 1e Duifkampioen. Alles in de sterkste kring van Nederland.

Maar wat bleek? Ik pakte ze er allemaal tussen uit, pppfffffff na zo'n 5 minuten kwam ik op gang, en ging het goed verder deze avond. Maar op èèn avond de nationale top in de zaal van Afdeling 6 was spannend en natuurlijk leuk tegelijk.

Na de keuring niets dan lof, ze vonden het prachtig. De mooiste van de avond was èèn van de heer van Zelderen junior, en bij mooi bedoel ik de kanshebber om de beutecompetitie te kunnen winnen(allround duif), de beste vond ik eigenlijk nummer twee de duif van gebroeders Fanger(Een eendaagse fond duivin), 3e was voor mij de duif van Dave van Zon.

Terug