Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 12 februari 2013

12-2-2013

Goedenmorgen iedereen,

vanmorgen maar eens wat foto's gemaakt van de Habru Voliere. De officiele foto maken we straks als het mooi weer is en alles in bloei staat buiten( het oog wil ook wat). Met de gespeende jongen gaat het goed, ook daar maak ik straks een paar foto's van. Henkie onze kingduif heb ik er even tussen weggepakt, hij is zo "kwaad" dat hij de kleintjes op de kop hakt voordat ze bij de waterbak komen. Dus eerst even een paar weekjes appart.

De jonge duiven hebben kweekvoer van beyers, ze hebben de Beute Korrelmix en de Beute Bak. Ze kunnen het beter maar zo vroeg mogelijk kennen.

De kwekers en de ouden zijn er gek op, zodra ik met de emmertjes aankom, vliegen ze al naar me toe, bij de kwekers uitkijken dat ze niet zo door de deur vliegen.

De olie werkt ook super, door de 33% lecithine is het onderste 1/3 deel stijf, even verwarmen onde de hete kraan of op de kachel, daarna goed schudden en de olie is gereed. Let wel op! zodra het flesje Beute Lecithine olie weer staat, zakt de lecithine weer naar onderen en word stijf. Dus bij iedere "olie" voerbeurt opnieuw verwarmen en schudden.

De Korrels kunt u gelijk door het voer mengen( 1 emmer op 25 kg voer), maar u kunt ze ook gewoon uit de hand geven, ze zijn er gek op. Door de magnetiet en periet korrel( die ook in de Beute Bak zit), word gelijk de orrientatie wat aangescherpt 

Terug