Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 16E FEBRUARI
16-2-2013

Goedenmorgen iedereen.

Gisteravond in Harlingen geweest bij "ons genoegen" de plaatselijke postduiven club. Toen de heer Hoogland mij enkele maanden geleden vroeg om Harlingen te bezoeken stond ik niet te springen van plezier. Niet omdat ik de mensen niet mag, nee ik ken er bijna niemand( stuk of 5), dus dat is het niet, of dat het te ver is, nee dat was het ook niet( het is nog geen uurtje rijden), nee het had een andere reden. In mijn begin jaren als keurmeester van de groep van keurmeester kwam ik er vaker en dan was de kwaliteit altijd heel slecht, zo slecht zelfs dat als enkele keurmeesters een aanvraag kregen uit die hoek van de afdeling ze gelijk nee zeiden, omdat het niet fijn keuren was.

Maar door enkele mannen aldaar o.a van Andel en Hoogland is de kwaliteit van de duiven in die hoek als een raket omhoog geschoten. Deze twee mannen en vooral de eerste haalde super kwaliteit naar Harlingen en het gebied er om heen, en het soort werd verspreid en de anderen moesten wel mee gaan om in het spoor van deze tophokken te blijven. Combinatie van van Andel/van Velzen werd zelfs 3e generaal van afdeling 11 in 2012 en dat toch op een niet gunstige ligging in de afdeling. En Hoogland liet iedereen zien hoe het moet met de jongen en natour. Dus door aankopen en verspreiding van goede duiven en motivatie van de andere spelers is het nu een hoek en een ACG met goede duiven en kunnen ze met de top mee.

De fijnste duif van de avond was van Hoogland en de 2e was van de npo voorzitter de heer Buwalda.  Dus een mooie avond, met goede duiven !

Terug