Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 16 maart 2013

16-3-2013

Goedendag iedereen,

Gisteravond waren we te gast in Wormerveer, het was een gezellige avond van het samenspel. Niet iedereen was er, want de duiven club er naast( bijna onder het zelfde dak, had een groot feest). Wat er wel was: veel te veel duiven, meer dan 70 stuks. En dat doe ik nooit weer, gelukkig hadden deze mensen hier mijn "verhaal" al vaker gehoord( zo'n 6 x nu), dus ik kon gelijk beginnen met de duiven. Maar 70 stuks was 35 te veel om een leuk praatje te houden. Maar ach van deze mannen kun je het hebben. IWe werden ouderwets gezellig welkom geheten, in de pause even de 1e drie prijswinnaars van vorig jaar 8,5 , 8,5 en 7,5 dus een prima score voor hun maar zeker ook voor mij. èèn van de best presterende duiven in de zaal was van Jan Kuijzer deze duif krijgt vandaag een oorkonde bij WHZB, deze duif kreeg een 7,5. èèn van de beste in de klasse eendaagse fond was van de Familie Kat, een jonge duif die op alle NPO vluchten hun eerste duif was, en steeds mooi op tijd dan hè.

Ook zaten er een flink aantal slechte duiven tussen, dat kwam waarschijnlijk omdat het niet alleen duiven van de Postduif waren maar van de hele regio, en ik was wat verwend hier de laatste jaren. De twee fijnste duiven van de avond waren van Comb. de Ster, ze hadden de fijnste Vitesse en de fijnste Midfondduif voor de toekomst.

Ik dank iedereen daar weer voor de fijne ontvangst en sfeer, top mannen !

Vanmorgen rond 09.15 de duivinnen los gedaan, ze vlogen gelijk mooi hoog op, en trekken er lekker aan. Natuurlijk is het veel te koud, ik weet het, maar ze moeten er toch uit. En duivinnen zijn wat taaier dan doffers. Ik zie trouwens dat ze er prachtig beginnen uit te zien, ze worden natuurlijk ook helemaal in de watten gelegd hè. Ze krijgen het beste voer en de beste bijproducten. Moeten ze nu al bijproducten zoals Herstel Power en Beute Sport? Ja ik vind wel, een duif moet 365 dagen per jaar alles krijgen wat zijn hartje wil.

Als u ook de Beute producten hebben wil, bestel ze gewoon of bel even, dan geven we u door wat u moet overmaken en naar welk banknummer, dan komen de producten binnen 3 dagen.

Ik heb weer een leuke link voor u http://postduivenlaban.blogspot.nl/2013/03/een-jaar-duivenblog.html  lees het even door,.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RX0Q2Bfvx3o#!

 

Terug