Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 20E MAART
20-3-2013

Goedenmorgen iedereen,

De duivinnen zijn er uit om 08.34 uur vandaag, machtig koud, veel te koud. De waterbak bij de kwekers in de voliere was gewoon weer bevroren.

Gisteren kreeg ik een brief van J van Dam uit Amsterdam, hij had 50 jaar duiven schreef hij, hij stuurde me 4 centen, ik was geen stuiver waard. Zeer nare brief. Nu weet je nooit of de naam klopt met deze gasten of de plaats. Meestal doen ze het anoniem.  Waarschijnlijk heb ik een duif van hem een 5 of een 6 gegeven ergens ;)

Vanmiddag even naar dokter Nanne Wolff. ik moet er om 13.00 uur zijn. Rein Gaal uit Onna gaat even mee, ook hij zal twee duiven meenemen en wat mest voor de eerste controle van het jaar( voor mij de 3e).

De duiven lijken mij op het oog super in orde( mijn eigen) , blinkende witte koppen, strak van lijf, maar toch wil ik het graag zeker weten iedere week of veertien dagen opnieuw.

De duiven hebben vandaag allemaal Prange Suppe( de jongen morgen) door het water, en Olympic MG Mix over het voer( met Beute Lichtine olie).

De jongen worden verduisterd sinds een dag of tien van 18.00 uur tot 08/09.00 uur. Ze zijn heerlijk gezond. De testduiven van Hans en Evert Jan Eijerkamp, Djoerd van der Veen en Braad/de Joode doen het prima en natuurlijk de twee prachtige jongen uit Houten van de heer van Dijk. Ik tel ze niet, weet ook niet of er duiven weg zijn, niet tellen is het beste voor je gezondheid. De twee gouden ringen van Braad/de Joode ken je er tussen uit, de rest de zelfde ringen gelukkig ;)

Update 17.17 uur.

Vanmiddag even naar Dokter Wolff geweest, alles ok.

 

Terug