Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 29 maart 2013

29-3-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Twee drukke dagen gehad hier. Natuurlijk de duiven laten trainen( de jongen begonnen vandaag ook in de koppel te vliegen), alles in bad gehad.

Verder zeer gezellig geweest hier, Peter en Panny waren er gister vanuit Maasbracht met twee mooie jonge duiven en twee fietsen. En wat voor fietsenRIH fietsen ( Electro supermerk uit Venlo). Gelijk gestest vandaag 9,6 km gefietst, op mijn eerste dag. Verder bezoek gehad van vrienden uit Maagenburg, Eckhard en Eva Ehricke. ze hadden een superduif meegenomen. In 2009 kocht Eckhard een broer van de Vechtmachine, in 2011 fokte hij daar een duivin uit, die het zeer goed deed in 2012, en zeer vroeg vloog op de laatste vlucht( 650 km), deze nam hij nu mee voor mij. Ze gaan daar van de westlijn omwisselen naar de oostlijk(Polen) en dat kun je beter doen met de jaarlingen en niet met oude duiven. in de hand? Tja wat denkt u zelf?

Heeft u de column gelezen van Martin van zon over mij? We moesten er gister erg om lachen, geinige man hè. Dat ik nu geen stelling nam ivm afdeling en of npo, en dat ik voor mezelf kies vind hij raar.

Ach meneer van zon toch, de columns die u schrijft over ligging, massa etc heb ik tien jaar geleden allemaal al geschreven, week naar week schreef ik over ligging/trek/massa, grote inkorvers, NPO bestuur, afdeling etc etc. Alles heb ik geschreven. Maar heeft het zin? neen geen enkele. Daarom kies ik voor mezelf vanaf nu, en heus zal ik zo nu en dan eens iets schrijven over PV, Compuclub, NPO of afdeling Friesland. Maar na jaren en honderden columns over deze materie te hebben geschreven weet ik dat het niet anders gaat worden. Bestuurders blijven bestuurders, ze doen hun best, maar praten meestal voor hun zelf, Ook vele liefhebbers die in groepen, of clubjes zitten ( voor het npo of afdeling), zeggen daarin niet wat het beste is voor de duivensport, nee voor hun zelf.

en heus zijn er uitzonderingen, mensen die er voor de duivensport zitten, maar die mensen die niet voor hun zelf spreken zijn vaak een "verlengstuk" van iemand die "niet in het bestuur" wil zitten. Ik ken ook hier in mijn afdeling mensen die in een groep zitten, en zeggen wat ze opgedragen word, door hun "meester"

Dus als u het over mij hebt meneer van zon, prima. Gewoon doen. Maar weet en lees dat ik alles wat u schrijft al eens schreef, het enge verschil is, u schrijft mooier, ik in jip en janneke stijl.

Terug