Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 31E MAART
31-3-2013

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen, de duivinnen zijn er uit om 09.30 uur nieuwe tijd, dus 08.30 uur oude tijd. Ze zijn gelijk hoog en even weg dus dat is een goed teken. Op het hok en op de grond ligt nog sneuuw, het heeft gevroren maar de lucht is mooi blauw dus de lente komt.

Eigenlijk hadden we gisteren de eerste opleervlucht moeten hebben in afdeling Friesland maar door het koude weer gaat dit natuurlijk niet door, dat snappen we allemaal. as zaterdag zal het ook niet doorgaan denk ik zo, of het weer moet deze week compleet omslaan wat ik niet verwacht.

Dus dan komen we op 13 April gelijk aan de start met de eerste wedvlucht( vooruit lopende op het weer), misschien is het haalbaar enkele opleervluchten te organiseren op woensdag? misschien net voor of in ieder geval tijdens de eerste twee weken vitesse spel. Mensen kunnen dan kiezen voor de vitesse de opleevluchten of misschien zelfs beide.

En nee dat is geen eigen belang, ik werk dinsdagsavond dus kan niet inmanden, ik doe dus niet mee. Maar voor het welzijn van de duiven en het gevoel van de liefhebber kunnen we misschien wat extra training vluchtjes regelen.

Mijn 34 duivinnen doen het goed, èèn daarvan de 921 wil nog niet echt meetrainen, deze zat tot donderdag nog in een ander hok, ze had eitjes met een reserve doffer( ze is zelf ook een reserve duivin) en ach, het werden mooie jongen dus liet ik ze maar even gaan. Nu moet ze in korte tijd het ritme oppakken van de anderen en dat is niet gemakkelijk met die raketjes.

Gisteren even voer wezen brengen bij Clubgenoot Henk de Vries, zijn vrouw vroeg of ik even voer wilde brengen, normaal breng ik niets, maar natuurlijk deed ik het nu wel. Henk bleek darmkanker te hebben en net uit het ziekenhuis te zijn waar een deel van zijndarm is afgenomen. In Mei moet hij nog voor een operatie aan de lever waarop ook drie kanker vlekjes waren gevonden. Even met Henk gesproken, zag er eigenlijk goed uit, en met de jongen wil hij er weer staan. Hij had 4 koppels van me te leen, daaruit steeds 6 jongen dus 24 beute jongen vertelde hij trots. Sterkte Henk en Jannie, komt goed

Terug