Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 6E APRIL
6-4-2013

Goedenmorgen iedereen.

Mooi weer om een vlucht te hebben vandaag, wel erg koud, maar de lucht is hier op dit ogenblik prachtig blauw.

Ik ben er erg vroeg uit, even naar Meppen naar Gunter Prange om Prange Suppe te halen, maar dan wel de echte. Wederom hoorde ik van een nepper. Mensen let op de Gouden Sticker van BEUTE & ZN onder aan het etiket ! En op het etiket staat een Vale doffer van Gunter ( zijn stamduif)  Een fles kost 50,00 en dan wilt u toch graag de echte, en die gaat alleen via mij in Nederland. ! Of via de aangegeven verkooppunten, vind u hem ergens anders....koop hem niet

Update 12.55 uur.

Even bij Gunter Prange geweest voor een auto vol Prange Suppe, vers van de pers. Ze stonden al op het karretje klaar. Daarna nog even in Schoningsdorf geweest( tussen Meppen en de grens), er was een open dag in de nieuwe duivenshop aldaar. Het bleek de nieuwe winkel van Peter Lasterie uit Nieuw Weerdinge te zijn.

Om 12.20 uur de duivinnen los gelaten voor een uurtje trainen bij huis. Het is nu 13.00 uur en ze gaan nog lekker. èèn duivin heeft minder zin om te trainen, dit is de 921 "Fiction 2", ze is er later tussen geplaatst, ze had eerst nog even een nestje om groot te brengen in het reserve hok.

Bij de 33 duivinnen waar we volgende week mee gaan starten zijn er 17 met de Triller 08-313 in de stamkaart en 10 x de Vechtmachine. Maar kijken we nu naar de Fameuze 05 van Bert Camphuis, dan vinden we in 24 van de 33 duivinnen dit ergens in de stamkaart. Dat komt door de oude 063 lijnen van ons hok, in  deze duivin zit de oude 05, dus via de 063 en haar broer Royal Exposure kom je 24 x de famuze 05 tegen.

We hebben wel een bijna comleet nieuwe ploeg voor 2013. Van de 33 stuks zijn er 12 met ervaring, de rest is onervaren, en dit kan dus alle kanten op. De goede, maar zeker ook de verkeerde. We zullen zien hoe het gaat.

Terug