Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 4E MEI
4-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vandaag St. Truiden wat voor mij een afstand heeft van 236 km. We hebben 55 duiven in de strijd, ik zou 50 mee doen en 5 op training ( 51e t/m 55e getekende) maar ik kon het niet, het is tegen mijn principes, dus ook deze 5 zijn gewoon mee als concours duiven. Het is nu 06.26 uur en prachtig weer buiten, mooi blauw, bijna windstil.

Ik wens iedereen een fijne dag, en veel plezier. Later meer.

Update 10.41 uur

De duiven zijn gelost om 09.00 met een zuidwestelijke wind en draaid de komende uren naar west/ zuid west volgens SBS 861. Hier buiten is bijna geen wind, maar misschien op de vlakte wat meer. Ik verwacht de snelste duiven rond de hoek Drachten/Donkerbroek/Surhuizum/Drachtercompagnie maar misschien juist wel aan de andere zijde Urk of nog verder Harlingen, je weet het niet he, het zijn duiven. Iedereen veel succes en vooral veel plezier.

Gisteren heeft Klaasje voor twee speciale mensen Geert en Alie Veldhuizen mooie jonge duiven meegenomen, ze waren erg trots. Prachtig toch, lees volgende week meer in de Column.

update 13.47 uur

De duiven kwamen vandaag heel goed, zoals voorspelt de verste afstanden de snelste duiven, maar dat wisten we al zo'n beetje. ook in de club pakt de verste afstand Wim van Dijk 1 en 2 grote Klasse Wim. Zelf zijn we 3,4 etc. Bij de eerste 12 duiven in de club zit er èèn duif van de gebroeders Homma tussen verder Wim en wij. ongeveer 30 minuten na de eersten hadden we zo'n 40 stuks.

De eerste en tweede duif kwamen tegelijk aan, de 10-006 en de 12-881 , en dan kan ik wel wat zeggen maar het klokkie is waar het om gaat. En toen ze er in waren waren we 3 en 4. Dus verder niet zeuren. Ze kwamen allemaal extreem fris thuis, je kan ze zo weer inmanden, hebben vandaag helemaal niets geleden. Ik had èèn duif mee de 12-857 zonder chip op training, deze duif is èèn week buiten(vanaf maandag) en zo mee, en onze 41e duif. Dus geen enkele training en dan 250 km, zonder enig probleem. Ze zijn dus gezond. En alles weer thuis. ook geinig was dat onze 1e getekende onze laatste duif was.....onze 55e dus haha

Terug