Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 6 mei 2013

6-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Zaterdag weer een mooie dag geweest voor de duivensport. althans hier. Mooi weer, de duiven kwamen goed ( 3 bij de eerste 10 in het ACG) en 13 duiven hebben in groot verband nog 100% dus 3 op 3.

Nu na drie weken zie je echt al een beetje welke duiven het doen en welke nog niet of misschien nooit. Ook zaterdag zijn we gelukkig geen duif kwijt geraakt, ik denk dat er maar weinig duiven weg zijn geraakt, het was goed weer.

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.03 uur, het is prachtig weer. We zullen zien hoe ze vliegen vandaag, maandag is namelijk de dag om te zien: zijn ze fit? hebben ze geleden van de vlucht? zit er een scheefvlieger tussen? dus even de training in de gaten houden.

Ik kreeg een vraag over het gebruik van Prange Suppe van iemand die net begon met de PS pmdat het niet ging. Wij ( de PS Gebruikers) beginnen rond 1 Maart met de PS maar dat wil niet zeggen dat u nu anders begint, Doe gewoon wwest 14 dagen achter elkaar( op de dag van inmanden schoon water) en begin daarna met de Op maandag en woensdag methode. Al is ook dat niet van belang, in Friesland zit een groot kampioen die het op woensdag en donderdag in het water doet. En ik ken toppers die het zondag t/m woensdag gebruiken, dus vier dagen.

En vergeet de Lecithine olie niet he vrienden, de fond is in aantocht. Op de Vitesse kan iedere duif prijs winnen.....maar nu gaat het gebeuren,,,, en krijgen we een zware vlucht..... dus begin er nu mee, en dan Olympic MG Mix over het voer( Herstel Power en Beute Sport samen)

Terug