Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 7 mei 2013

7-5-2013

Goedenmorgen iedereen,

Wederom prachtig weer. Geniet er van. De duivinnen waren er iets te laat uit, 08.15 uur, ik viel weer in slaap nadat de wekker was gegaan. Dus ze moeten nu tot 09.30 vliegen, het schema iets aanpassen. Als het morgen wederom prachtig weer gaat worden begin ik een half uurtje eerder, dus rond 07.30 uur. Dan kunnen ze bij zeer warm weer om 07.00 uur los. Niet dat duiven klok kunnen kijken, maar ik hou van regelmaat bij de duiven, althans bij het uitlaten en trainen. Verder doe ik de meeste dingen op gevoel tegenwoordig. Ik maak natuurlijk ieder jaar een voerschema, dat is een prachtig hulpmiddel voor de meesten die "het" niet zien. Maar ik denk dat de kampioen geen schema nodig heeft, zit in zijn hoofd en hij wijkt er soms van af.

Op dit ogenblik zien we steeds meer verschillen in de duivensport tussen de "kampioen" en de anderen. Dat is natuurlijk al jaren aan de gang, maar het lijkt of het steeds erger word. En nu op de korte afstanden is het nog niet echt te zien, iedere duif kan nog prijs winnen, maar toch zie je in prijspercentage's al grote verschillen ontstaan, en na drie vluchten bij de "duifkampioenen en Asduiven" we zijn nog maar drie weken op gang en er zijn al grote gaten geslagen. Natuurlijk heb je ook ieder jaar nieuwelingen en of toppers die door wat voor oorzaak ook afhaken bij de top. Zo zie je veel jeugd( 18/45) die de top compleet overnemen door hun eigen gedachten over duiven, voeding, verzorging, training etc. Kijk bij ons naar Ydo en Elco Homma, twee jongeren die het maken, in 2008 begonnen met de sport, en ze laten de meeste toppers achter zich, en soms zelfs allemaal.

Ook de bijproducten in de sport maken enorme verschillen, wanneer je bij hoogwaardige duiven uit goede ouders met een goede bouw, bijproducten gaat geven zoals Prange Suppe, Olympic Mix of Beute Sport en Herstel Power en dan aanplakt met Beute Lecithine olie dan zie je gewoon in de praktijk dat het een verschil kan maken. In onze afdeling 11, zie ik het week naar week( in eigen afdeling ken je bijna alle gebruikers, alleen de stiekeme gebruikers niet), en dan zie je duidelijk dat het een verschil maakt.

Maar belangrijker nog, die bijproducten BIJ GOEDE DUIVEN, gaan het verschil straks nog meer maken, de vluchten zijn nog maar 3 weken aan de gang....en de eendaagse en marathon moet nog komen...en u weet Vroeger kon je een uur na de eerste klokken en had je nog prijs, tegenwoordig 10 minuten....

UPDATE  fam. vd Hulst uit Tilburg......Graag even bellen 0521382644

Terug