Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

9 MEI 2013
9-5-2013

Goedenmorgen iedereen,

vanavond inmnden voor BOHAIN wat voor mij een afstand heeft van 371 km. Wanneer de duiven precies de vlieglijn aanhouden( wat door wind en afdwalen van de vlieglijn nooit helemaal zo is), zouden de duiven lings van HALLE moeten blijven, dan lings van BRUSSEL, tussen ANTWERPEN en MECHELEN door dan tussen BREDA en TILBURG, verderop tussen GORICHEM en DEN BOSCH, rechts langs AMERSFOORT en dan over HARDERWIJK en STEENWIJK, althans dat zou de ideale lijn voor mij zijn.

We kunnen vanavond ook inmanden voor een opleervluchtje, die morgen gelost gaat worden. Nu zou het natuurlijk kunnen gebeuren dat duiven van BOHAIN gelost worden in Nederland....en de opleerduiven in Bohain. Maar....dat kan eigenlijk niet. De duiven van de opleervlucht gaan achterstevoor in de auto, dus met de opening naar het gangpad. En al deze manden worden overgeladen in een vrachtwagen. Dus wanneer de verenigingen geen fouten maken...komt alles goed.

De duivinnen wilden ook gisteravond goed vliegen, ze hebben zelfs een half uur in de regen gevlogen, althans ze bleven uit zich in de hoosbui, dus waarschijnlijk zochten ze een plaats of een luchtlaag met minder regen, maar je weet het nooit he, het is maar giswerk.

De duiven krijgen naast Super energie, snoep, hennep, pinda's ook wat handjes BEUTE KORRELMIX. En ik geef de korrelmix gelijk met de maaltijd zo naar het trainen( het is nu 08.29 uur), de lekkere dingen krijgen ze na 12 uur.

Waarom twee nachten mand bij een midfondvlucht?  Ik ben er wel blij mee ! De verzorgers kunnen kalm aan doen, beter verzorgen omdat ze vaker kunnen stoppen, en genoeg tijd op de losplaats voor water, de auto recht zetten( waterpas) en voeren. Dus gewoon een dagje extra tijd. Goede keuze lijkt me zo.

Update 16.00 uur

De duiven zitten samen sinds ongeveer 15.00 uur, ik ga ze met 15 minuten pakken. Er gaan 50 stuks mee, en 9 op de africhting. de africhting is vanavond ook inzetten, morgen los. De afdeling site www.f96.nl  is voor mij een flop, vandaag kan ik er weer niet op komen, dus ik weet nog niet precies waar we heen gaan. En als je ziet hoe weinig mensen er op kijken??? 25/40 per dag...niks dus

Terug