Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 mei 2013

20-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het was me het dagje wel he zaterdag, ppppffffff in heel nederland en Belgie slecht verloop, en bij veel liefhebbers die ze wat in forme hadden kwamen ze nog slechter. Maar dat zijn van die zaken die je van te voren weet he. We werden al gewaarschuwd voor de zelfde condities dan 5 mei vorig jaar qua de zonne explosies, en ook nog met dat regenfrond ( vorig jaar 3 trouwens). Dus dat het slecht zou aflopen wisten we van te voren.\

Maar gelukkig kwamen de duiven extreem goed na op zondag, vorig jaar was dat pas op maandag.

We hadden er 58 mee, in eerste instantie zou ik( zoals u heeft kunnen lezen) 50 spelen, maar die laatste 8 toch maar mee( 2 nog thuis, zwaar gewond), ik was nog geen duiven verspeeld van de 60. Maar nu maandagochtend zijn er toch nog 2 aan de haal, en u raad het al he, twee van de laatste 8 getekenden, de duiven die ik toch nog maar even haalde.

De goede duiven waren vlot thuis, we zaten veel te laat, maar dat geeft niets, ja het is klote natuurlijk, maar voor anderen is het toch prachtig dat ze nu vroeg klokken. Je moet altijd een rare vlucht of meerdere hebben per jaar, bij gewone "strakke" vluchten zijn het namelijk altijd dezelfde mensen die mooi weer spelen. En nu zag je in mijn afdeling en in afdeling 10 waar ik dan wat meer op let, dat bij de "grote spelers" qua resultaat dan, de meeste duiven misten op zaterdag, en ze hadden bijna allemaal matig gepakt.

Vorig jaar op 5 Mei ( de zeer slechte vlucht) , had ik geluk met een gekregen duivin de eerste te spelen, maar die verfijnde duifjes kwamen slechter dan de fondduiven van onze sportvrienden die op andere vluchten niet zo goed pakken.

Ik ben personlijk wel blij met deze vlucht, en begrijp me niet verkeerd he !!!!!!!!, niemand wil zo'n vlucht, en al die duiven die nu nog weg zijn, het is erg zat. Maar in de praktijk blijkt steeds, dat na een diep dal, ook weer de hoge berg komt !!!! Dus de forme zal nu met 1,2,3 weken echt komen. Let maar op.

Mijn duivinnen( die nu veeeeeel beter kwamen dan de doffers) zijn er nu een 40 minuten uit, en vliegen nog steeds, in principe gaan ze ook gewoon mee op de fond as donderdag. Al speel ik niet met vuur natuurlijk, duiven die niet goed aanvoelen gaan op de supervitesse vrijdag

Als ik naar buiten kijk, ( nu 08.39 uur), vliegen de duivinnen wel, maar er zit natuurlijk geen "gang" in, ze vliegen nog op de automatische piloot. Ze vliegen(zonder vlag) omdat ze het leuk vinden, maar snelheid zit er nog niet op. Dat doen ze woensdag maar ;)

Vorige week dinsdag ben ik begonnen met bij te lichten van 05/23.00 uur. Normaal begin ik daar mee op zaterdagavond, nu pas op dinsdag...heeft dat iets met de gemiste vroege duif te maken?????? je weet het nooit. Of dat ik donderdag de duivinnen en doffers samen liet trainen????? waren ze te gek??? je weet het nooit het is allemaal koffiedik kijken.

Ik hoop de duiven, in èèn of twee weken in forme te hebben, maar hopen we dat niet allemaal?

 

 

Terug