Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 30 mei 2013

30-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Vanmorgen kwam Anthony binnen, hij zat al drie dagen op het hok, maar wilde er niet in. Hij is weg vanaf zomer 2010....het was een echte topvlieger met eerste prijzen. Waar zo;n duif nu heeft gezeten? De chipring was er wel af natuurlijk... Het is nog een zuivere Klak !!!, zag er goed uit qua verzorging en super van bouw, hij is gelijk naar het kweekhok gegaan. Zulke duiven hebben we nodig ! De oude Beute lijnen x | de nieuwe duiven"

De duivinnen zijn er uit vanaf 07.45 uur, het is niet helemaal droog en een beetje grijs. Maar ik wilde ze er toch graag uit. Het weer voor zaterdag lijkt goed( nos nieuws van 08.00 uur). Dus er zullen vanavond zo'n 30 a 40 duiven mee gaan, ff kijken nog vanmiddag. De 11-743 kan niet mee, jammer hij kwam mooi opzetten, hij is ook vader van mijn beste jonge duif 2012 ( 848), de 743 kwam afgelopen zaterdag als 10e en laatste van de Supervitesse, helemaal open, je keek bijna op de ingewanden. Maar hij is al weer het baasje op het hok( na 3 dagen trillen en rillen)

Iedereen een goede vlucht gewenst, en let iedere dag op de update's ( ik zet er om de paar uur nog wat bij, steeds onder aan de tekst)

update 08.25 uur

Wat ik jammer vind dat we weeeeer een andere losplaats krijgen, we zouden naar Soissons en gaan nu naar St.Quentin 50 km korter ????, we moeten niet korter, maar zelfde afstand als losplaats "opeens" niet meer kan. ps ik weet dat dit met de losplaatsen een probleem is van de npo niet van onze afdeling....maar genoeg hierover, ze gaan naar Sint Quentin 390 km in plaats van 440 km

en voor 50 km brandstof er uit halen kun je niet, en is natuurlijk ook maar een grapje. Die van mij hebben iedere week brandstof voor 700 km ofwel 11/12 uurtjes vliegen met kopwind. Ik wil ze graag thuis, en dat lukt gelukkig aardig, ook dit jaar nog geen duif(oude duif tijdens de vluchten) weg.

Terug