Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 2E JUNI
3-6-2013

Goedenmorgen iedereen

Het is weer maandag, de week gaat weer beginnen, op naar de 2e NPO vlucht van het seizoen Sens 556 km voor Wilhelminaoord.

De duivinnen zijn er gistermiddag(zondag) ook even uit geweest, ik was vrij van het werk en had dus mooi even de tijd. En voor het losgooien van de spieren was het prachtig natuurlijk. Zelf heb ik nog even de spieren los gegooit met 19 km fietsen ( heen en terug naar het restaurant).

Vanmorgen ben ik iets eerder begonnen, de duivinnen gingen er nu uit om 07.30 uur. Ik maak met de stijgende temperatuur graag gebruik van een half of een heel uurtje extra, de duiven gaan waarschijnlijk ook eerder los as zaterdag( met mooi weer). En stel je voor dat het volgende week eens heel warm gaat worden dan heb ik mooi mijn duiven om 07.00 los, wanneer het nog koel is.

De duiven hadden zaterdag( bij thuiskomst), gisteren en vandaag Beute Lecithine olie over het voer met Olympic MG Mix. Vandaag, morgen en Woensdag krijgen ze Prange Suppe door het water( in de week van de fondvlucht graag 3 ipv 2 dagen)

En ze krijgen natuurlijk weer net zoveel eten als ze willen, de voorspelling voor zaterdag is noordoostenwind, en dan moeten ze wel energie hebben. Donderdagavond krijgen ze nog een hestel-power capsule opgestoken.

Medicatie krijgen ze niet, ze vliegen goed, afgelopen zaterdag 8e en 10e van de afdeling en 22 van de 24 duivinnen maken prijs, dan hoeft er geen medicatie in

Zoals het nu lijkt( het is nog maar maandag) gaan er 30 duivinnen mee naar Sens, maar het kan ook zijn 20, even afwachten nog.

1 duif op mijn hok heeft nog steeds geen prijs, als jong vorig jaar niet, en nu naar 5 of 6 vluchten nog steeds niet. 27 van de 60 vliegers hebben 70% of meer prijs en dan heb je 1 duif de 12-213 die nog geen enkele prijs heeft in haar hele leven, op zich al een prestatie ;)

http://www.schaerlaeckens.com/  leuk stukje bij zijn LOGBOEK, en dan bij knap hoor. En zelf pakte AS ook een 2e TT afgelopen week !!! top

En op FaceBook bij Gert Jan Beute een filmpje gezet van vanmorgen toen ik de duivinnen er in riep en de doffers er uit deed. Ging goed, leuk filmpje geworden, kijk snel

http://www.dreampigeons.com/default.asp?ContentId=3903&LanguageId=31&CategoryId=3568&NewsId=73123  nog een leuke reportage

Terug