Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 8E JUNI
8-6-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het zal vandaag waarschijnlijk een mooie vluchtdag worden, de wind gaat noord/oost worden in Nederland, in Frankrijk wat variabel was de verwachting gisteravond. We moeten natuurlijk nog even zien, maar de beste duiven met forme en vooral inhoud zullen hel wel gaan winnen vandaag.

Wij van Friesland( afdeling 11) hebben zo'n 5700 duiven in de container ( 237 boxen hoorde ik), als het goed is gaan we gelijk los met Afdeling 10 ( Noordelijke Unie concours). Het eerlijkste zou zijn wanneer we dat op alle midfond en dagfondvluchten gaan doen in de toekomst.

Maar ik heb er al eens vaker over geschreven, er zijn nog al wat mensen tegen. Tegen omdat het "niet gunstig" is voor hun.

En bij niet gunstig is het dus ongunstig en dan moet je tegen zijn want duivensport is een ikke ikke sport.

____________________________

Vang uw duiven vandaag goed op wanneer ze van de eendaagse fond terug komen. Naar de Vitesse duiven hoeft u niet echt te kijken, die vliegen 2/3/4 uurtjes, en dat kan iedere gezonde duif. Bij een eendaagse fond van 556 km( Sens voor ons) moeten de duiven vandaag toch 7 a 8 uur vliegen ( 556 km :71 km/uur  = 7.77) dus zorg voor een goede voeding met Olympic MG Mix er over , aangeplakt met Beute Lecithine Olie. En in het water of een ontsmetting ( als dat uw systeem is) of iets van electrolieten. Leg in ieder bak wat snoepzaad, pinda's en wat Beute Bak. Duiven zo goed mogenlijk opvangen en verzorgen en ze kunnen volgende week weer mee.

Hou uw doffers in de gaten, doffers herstellen minder snel dan duivinnen. Dus bent u een dagfond speler met weduwnaars, kijk dan volgende week met de midfond of ze er klaar voor zijn, laat ze anders een weekje thuis

-----------------------

Op de Vitesse hebben we 10 doffers mee, en op de eendaagse fond maar liefst 30 duivinnen. Dus 40 duiven gaan vandaag de strijd aan. Dat de beste maar mogen winnen vandaag. ( nu vrijdagavond 23.00 uur), lijkt het een eerlijke wind te gaan worden. Maar door de gezamelijke lossing van afdeling 10 & 11 kunnen overal vroege duiven vallen van Harlingen tot Ee, en van Urk tot Vollenhove en van Staphorst tot Ter Apel.

Ik gok op de namen Pieter Veenstra voor afdeling 11 en Gerard Koopman voor afdeling 10 ( het is Kleine Dirk weer zaterdag)

Update 07.00 uur.

De duiven zullen waarschijnlijk gelost worden rond 07.30 volgens de site www.f96.nl dan zullen de vitesseduiven rond de 1300 mpm vliegen en zijn ze er rond 10.30 uur. De eendaagse fond gok ik vandaag op 1175/1220 mpm. Althans nu om 07.00 uur

eerst nu even naar Duitsland, naar Gunter Prange. de Prange Suppe is weer op. Waarom niet in èèn keer een auto vol met 500 flessen? wat dacht u van gezelligheid??? ik ga iedere week, en dan heb ik het iedere week vers

update 11.25 uur

Terug van Duitsland met verse Prange Suppe

De Vitesse duiven zijn gelost om 08.30 uur, ze gaan minder hard, onderweg merkte ik een hardere wind, ze pakken op de Vitesse rond de 1180/1200 mpm denk ik

Op de fond misschien gelijk door iets andere wind in Frankrijk, laten we uit gaan van 1150/1170 mpm

Update 12.24 uur.

Duiven van de Vitesse komen leuk naar huis, bijna alles thuis nu( ook maar 10 mee), onze eerste duif is de 2e gemelde in de club. Het is "Felle-E" 12-203 een blauwe doffer die het nu al week naar week goed doet. Een rechtstreekse Eijerkamp !!!!

12-1230203 Felle E. Hij had een minuut eerder kunnen vallen, maar hij vond het veel te mooi weer, hij maakte vast 10 ererondjes ! ( hij moet maar eens op de fond haha)

zijn vader is de beroemde CENTURION van Eijerkamp & zn uit Chè x moeder Shilpa

zijn moeder is wederom een dochter van de JACKPOT x MYSTERIOUS !! beide rechtstreeks Leo Heremans

De wind gaat hier steeds mee Oost waaien, hogere snelheden met de fond aan westzijde van de afdeling straks

Terug