Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 16 juni 2013

16-6-2013

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

De jonge duiven er uit gedaan iets na achten, het is nog redelijk weer dus het kan best ff. De oude duiven doe ik straks nog even in bad, de kwekers zowiezo, die gaan iedere dag, maar de vliegers vandaag ook even weer( meestal twee keer per week).

De Beute Bak en Beute Korrels waren compleet uitverkocht vorige week, ze konden ze niet zo snel maken, teveel vraag. Maar door overuren te draaien hebben alle winkels en andere DHP verkooppunten hun voorraad weer op pijl.Veel liefhebbers beginnen bij de jongen nu ook met de korrels, die kunnen het binnen 1 of 2 dagen leren eten, en daar heeft u volgend seizoen met de ouden dan weer voordeel bij. Iedere dag een handje Beute Bak per 10 duiven en iedere dag een handje Beute korrelmix per 10 duiven.

Gisteren een snell vlucht, ruim boven de twee duizend meter, ik voorspelde 1980 mpm in onze club en 2040 mpm in de afdeling( op vrijdagavond) en beiden zit ik er niet veel naast.

We hadden er 30 mee, ze waren in principe zo thuis, geen achterblijvers, nergens denk ik. De andere duiven had ik naar Losplaats de Keutel gebracht( bij Nijkerk A28), dat is precies 80 km( door de lucht)

Terug