Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 22E JUNI
22-6-2013

Goedenmorgen iedereen,

We zijn nog niet los in Orleans, raar we hadden allemaal gedacht dat ze rond 07.00 los zouden kunnen, niemand die de weer voorspelling zag dacht aan zondag. Met de weerkaarten er bij( gisteravond), dachten we dat vroeg lossen prima zou kunnen. Maar nu 08.03 uur staat alleen de afdelingen  4,5,12 er op met gelost ! de rest niet. Morgen zou het volgens de voorspelling van gisteren helemaal niets worden, dus misschien blijven staan tot maandag dan maar. Maar misschien praten we over een uurtje wel anders, ik hou het natuurlijk net als iedereen in de gaten.

Gisteravond nog 20 duiven ingemand voor Tongeren, de laatster Vitesse vlucht. Ik had er eigenlijk 10 moeten meedoen voor dec kampioenschappen, maar daar kijk ik niet meer na. Een mooie uitslag is soms veel mooier, en een mooie uitslag kun je pakken( of in ieder geval een vroege duif) , met duiven mee te doen die het nog niet deden dit jaar. Ik heb dus 30 mee op Orleans en 20 op Tongeren. En omdat de wind hard zou gaan waaien, kun je met "mindere" duiven soms zo een hele vroege pakken

Wanneer ik mijn lijstje bekijk voor Tongeren dan staan er 20 duiven op, de 1e, 2e, 3e, 4e en 18e getekende zijn echte toppers. De andere 15 op dit ogenblik niet. Ja natuurlijk wel prijsduiven, maat toppers nee dat zijn het niet. Op de dagfondvlucht Orleans zitten de meeste goede duiven van ons hok en op de Vitesse dus 5 echte goede postduiven. U zult het vanavond zien, ik zou het leuk vinden als ik steenvroeg klok met een andere dan de genoemde duiven ( 036, 006, 663, 761 en 672). Dus ik hoop op een grote verassing ;)

 

 

Terug