Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 4E JULI
4-7-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Net kreeg ik wederom een prachtig mailtje van "De Grijze Koning" "Koning Theo", kijk snel even bij laatste nieuws !

-----

De duivinnen zijn op dit ogenblik buiten, het is nu 07.20 uur en ik heb ze buiten gelaten om 07.00 uur. Waarom een uurtje eerder? Omdat de temparatuur goed is, maar vooral omdat ik dan een uurtje meer heb om ze vol te pompen met voeding ! Ze gaan namelijk vanavond naar Chatearoux en dat is geen kattepis, veel duiven hier in het noorden kunnen dat niet aan. Het is hier in Friesland tussen de 700 en 815 km. En of die van mij dat allemaal aankunnen? Ik weet het ook niet. Qua bouw en spierkracht moeten ze het aankunnen, maar of ze het mentaal vol kunnen houden om op de eerste dag thuis te komen???? Dat moeten we afwachten. Ik verwacht dat zo''n 60/70% van de duiven de eerste dag thuis kan komen , mits ze de duiven voor 08.00 uur lossen !!! Wachten ze tot na dit tijdstip dan gaat het hier moeilijk worden. Deze vlucht gaat zwaarder worden dat wat we de laatste jaren hebben gezien, althans dat is mijn verwachting. Ik gok op 1110 mpm voor de eerste duif hier in Friesland. In Het zuiden lachen ze daar om...maar daar is het ook 250 km korter, een gewone vlucht dus. Wanneer de liefhebbers aan de Belgische grens aan de hapjes zitten na het klok legen moeten hier de duiven nog vallen. Dus Zuidelijke liefhebbers, denk daar over na, wanneer u uw duiven thuis krijgt, bij ons in het een ZLU ochtendlossing afstand..

Er gaan er hier waarschijnlijk 30 mee, 10 doffers en dus 20 duivinnen. Ik schrijf waarschijnlijk, want vanavond weten we het pas zeker, wanneer ik z in de mand steek.

De 1e 5 getekenden zijn 11-305  , 10-007,   10-665,  12-202 en  12-203. Maar het zijn meestal niet de getekenden die de 1e prijs pakken op zo'n afstand, voor TT krijg je vaak een " nieuwe" voor op.

De duiven hebben vorige week ook al veel Prange Suppe gehad, Olympic MG Mix en Beute Lecithine Olie ( om de vetten te kunnen opslaan). En iedere dag kregen ze BEUTE KORRELMIX en BEUTE BAK, steeds een handje per 10 duiven, en dat iedere dag vers, en een handje van beide hè !

Vorige week ging "de generale" perfect op St. Quentin met 3e en 5e TELETEKST en 31 van de 40 prijs, dus de finale "uitvoering" nog .... Spannend 

update 08.15 uur

Ik kom net buiten, ik denk 75 minuten trainen is genoeg...geen duivin te zien, nog maar ff een bakkie koffie dan. Mijn 4e al vanmorgen

ps:  JA, Mijn moeder nog steeds in Reggesoord afdeling 5 kamer 8, nu 15 maanden !!!!!!!!!, volgende week woensdag gaat ze onder het mes in groiningen, en na een week komt ze dan terug naar Meppel, om over een aantal maanden WEDEROM naar Groningen te moeten voor nog een operatie. KAARTJE?

Mevr Betty Beute Verpleegtehuis Reggesoord Afdeling 5 kamer 8 te Meppel aan de Reggersweg. Familie HOPMAN !!! BEdankt voor u wekelijkse kaartjes nu al een jaar lang GRANDIOOS!

Update 08.40 uur

De duivinnen zijn nu wel thuis, maar vliegen nog, ze willen er niet in; Nu dus 1 uur 40 minuten ppffff en nog steeds geen eitjes, en toch al op weduwschap vanaf FEBRUARI en gewoon op schapjes, geen hokjes, konijnen op de vloer en of elastische bodemplaten....

Update 13.10 uur

De duivinnen kwamen er met moeite in om 08.50 uur dus 1 uur en 50 minuten gevlogen. De doffers wilden er beter in na 1 uur en tien minuten

http://www.pipa.be/nl/races/news/mooie-prestaties-nederland-29062013-30062013

 

Terug